Zoektocht naar de Leukste Slagerij 2019 van start

9 mei 2019
De winnaar van 2018: Vleeschhouwerij Zetten

In 2019 gaat Stichting Slavakto wederom op zoek naar De Leukste Slagerij van Nederland. Vorig jaar werd deze wedstrijd voor het eerst georganiseerd. Vleeschhouwerij Zetten won toen de titel. Vanwege de vele positieve reacties vindt dit jaar de tweede editie plaats. Slagerijen, die willen deelnemen, kunnen zich tot 15 september online aanmelden.

Evenals bestaat de wedstrijd uit twee rondes. Tijdens de eerste ronde, van 16 september tot en met 11 oktober, kunnen klanten stemmen op hun favoriete slagerij. Zij geven rapportcijfers voor verschillende criteria zoals prijs-kwaliteitverhouding, klantvriendelijkheid en assortiment. Ook wordt er gevraagd naar verbeterpunten voor de slagerij. Hierdoor ontvangt elke deelnemende slagerij uiteindelijk een waardevol benchmarkrapport.

De stemmen van het publiek bepalen in elke provincie een winnaar. Dit wordt voor de helft bepaald door het aantal stemmen en voor de andere helft door het gemiddelde rapportcijfers. Om kans te maken op titel provinciewinnaar heeft een slagerij minimaal vijftig stemmen nodig. 

De twaalf provinciewinnaars gaan samen met de vier beste nummers twee door naar de finale. Deze vindt plaats tijden de VAS in Amsterdam. Een jury en het aanwezige publiek bepalen daar welke slagerij zich de Leukste Slagerij van Nederland 2019 mag noemen.

Altijd op de hoogte blijven?