Zoektocht naar de Leukste Slagerij 2019 van start

De Leukste Slagerij van Nederland_Vleeschhouwerij Zetten

De winnaar van 2018: Vleeschhouwerij Zetten

In 2019 gaat Stichting Slavakto wederom op zoek naar De Leukste Slagerij van Nederland. Vorig jaar werd deze wedstrijd voor het eerst georganiseerd. Vleeschhouwerij Zetten won toen de titel. Vanwege de vele positieve reacties vindt dit jaar de tweede editie plaats. Slagerijen, die willen deelnemen, kunnen zich tot 15 september online aanmelden.

Evenals bestaat de wedstrijd uit twee rondes. Tijdens de eerste ronde, van 16 september tot en met 11 oktober, kunnen klanten stemmen op hun favoriete slagerij. Zij geven rapportcijfers voor verschillende criteria zoals prijs-kwaliteitverhouding, klantvriendelijkheid en assortiment. Ook wordt er gevraagd naar verbeterpunten voor de slagerij. Hierdoor ontvangt elke deelnemende slagerij uiteindelijk een waardevol benchmarkrapport.

De stemmen van het publiek bepalen in elke provincie een winnaar. Dit wordt voor de helft bepaald door het aantal stemmen en voor de andere helft door het gemiddelde rapportcijfers. Om kans te maken op titel provinciewinnaar heeft een slagerij minimaal vijftig stemmen nodig. 

De twaalf provinciewinnaars gaan samen met de vier beste nummers twee door naar de finale. Deze vindt plaats tijden de VAS in Amsterdam. Een jury en het aanwezige publiek bepalen daar welke slagerij zich de Leukste Slagerij van Nederland 2019 mag noemen.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
De twee broers van Slagerij Gebroeders Hiel

De twee broers van Slagerij Gebroeders Hiel

De broers Joop en Peter Hiel komen uit een echte slagersfamilie. Zowel hun opa als hun vader hadden een slagerij. Ook Joop en Peter zitten in het slagersvak. Samen met hun compagnon Jacob Roodenburg runnen ze de Slagerij Gebroeders Hiel. De slagerij van hun vader zat in een dijkwinkel in Rotterdam-Zuid. Het gezin woonde boven de winkel en beide broers...

Transparantie in Ierse slagerijen

Transparantie in Ierse slagerijen

Ierland heeft een naam als producent van rundvlees, maar slechts tien procent van dit vlees blijft in het land. De verkoop vindt – net als bij ons – plaats via slagerijen. Bij retailers zoals Avoca en Dunnes stores kom je ambachtelijke slagerijen tegen die transparant en vol beleving zijn. Het ambacht kan je in bij deze retailers zien....

Liefde voor vlees

Liefde voor vlees

In de horeca ontstond Jochen Diekerhofs culinaire liefde voor vlees. “Ik kon in mijn kookschool in Laren nog steeds niet de energie kwijt die ik aan vlees wil geven”, aldus de ondernemer. Daarom begon hij eerst een scharrelslagerij en is nu samen met zijn compagnon Kees Zagt eigenaar van een vleesgroothandel. Slagerij Omdat Diekerhof in...