Zoektocht naar de perfecte hamburger

29 september 2016

Ellis Gourmet Burger, de meest succesvolle hamburgerketen van de Benelux, is op zoek gegaan naar de perfecte hamburger. In deze zoektocht organiseert Ellis onder andere Burger Guerilla’s, In de Nederlandse editie gebeurde dat met Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel en de jonge Rock ’n Roll chef Marnix Benschop van Biergarten Rotterdam. De twee chefs creëerden een unieke burger die beiden een stapje dichter bij de perfecte Ellis burger zetten.

Tijdens de Burger Battle gooide Erik van Loo hoge ogen met zijn “Beasty Burger”; een hertenkalfsvlees burger op een maisbroodje met krokante pancetta, pompoen, gegarneerd met truffelmayonaise, piccalillymousse en eekhoorntjesbroodcrèmesaus. Hetgeen waar hij op let bij het maken van the perfect burger: “de burger moet sappig zijn, het broodje moet krokant en smaakvol zijn en alle garnituren die je toevoegt, moet je kunnen proeven”, aldus sterrenchef Erik van Loo. Hij serveerde bij zijn “Beasty Burger” een gin tonic met Bobby’s gin.

Marnix Benschop, slechts 33 lentes jong, maar al met veel ervaring imponeerde met zijn lamsburger, genaamd: “Marnix had a little lamb burger”. Een lamsburger op smaak gebracht met korianderzaad, munt met harissa mayonaise en zoet zuur van courgette. Hij serveerde hierbij het biertje “Holy Cowbell”, een Indian Stout. “Je kan veel creativiteit kwijt in dit concept en daarom ben ik voor deze zoektocht verder gaan kijken in wat er allemaal mogelijk is in the search for the perfect burger en dat heb ik in mijn burger en passend biertje gedaan”, aldus chef Marnix Benschop.

Ellis is het concept van een groep enthousiastelingen met één doel voor ogen: the search for the perfect burger. In België zijn er elf locaties. Sinds twee jaar is Ellis ook actief in Nederland met vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Breda en Utrecht. Op 1 augustus opende Ellis haar eerste vestiging in Parijs. Ellis onderscheidt zich door de beste producten te gebruiken en verfijnt continu de recepten met hulp van bekende productspecialisten en sterrenchefs.

Altijd op de hoogte blijven?