Zwitserland wint International Butchers' Competition

IYBC Young Butchers training bij SVO (15)-kl

Zwitserland heeft op 28 februari in Parijs de landencompetitie gewonnen van de International Butchers' Competition gewonnen. Ook won de Zwitser Markus Wuthrich het individuele klassement. De Nederlandse equipe scoorde twee tweede plaatsen. Wessel Starink werd tweede bij onderdeel 5, de bereiding van twee kant-en-klare gerechten. Kevin van der Veen kreeg de tweede plaats bij onderdeel 6, bereiding en presentatie van een hoofdgerecht.

Chef d’équipe Ron Kinkelaar van SVO zegt op de site van de KNS: “Het Nederlands team heeft zich voor de volle 100 procent ingespannen. Ze hebben goede resultaten laten zien. Helaas was het niet genoeg om landenkampioen te worden. Het hele traject is een leerschool en de wedstrijd is een goede manier om je kennis en vaardigheden van het slagersvak te verdiepen en te meten met jonge collega’s uit andere landen.”

De International Butchers' competition is een internationale wedstrijd voor jonge slagers onder de 25 jaar. Eén van de leden van de International Butchers’ Confederation (IBC) organiseert deze jaarlijkse wedstrijd. Dit jaar vond de wedstrijd plaats op 27 en 28 februari in Parijs. Teams uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Nederland namen deel.

Het Nederlandse team bestond uit Wessel Starink en Kevin van der Veen. De jonge slagers volgen allebei de opleiding Bedrijfsleider vers starten op verschillende locaties van SVO. Daarnaast werkt Van der Veen bij Slagerij Nederhoed in Leek, Starink werkt bij Keurslager Boenders in Eibergen. Josja Haagsma van Slagerij Biesma in Opeinde was de reservekandidaat. Zij mag in 2019 aan de wedstrijd deelnemen.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Ondernemersacademie Food geopend

Ondernemersacademie Food geopend

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer verrichtte maandag 26 november de officiële opening van de Ondernemersacademie Food in Houten. Deze gloednieuwe opleiding heeft tot doel om (zij-­)instromers, die kiezen voor het ondernemerschap, op te leiden. De Ondernemersacademie Food is opgericht in opdracht van SVO vakopleiding...

KNS: "Bereid je voor op de btw-verhoging"

KNS: "Bereid je voor op de btw-verhoging"

Half november valt het besluit over de btw-verhoging. Gaat het lage btw-tarief omhoog van 6 naar 8 procent? Hoewel KNS hoopt dat dit plan het niet haalt, adviseert de organisatie slagers om zich op deze btw-verhoging voor te bereiden. De KNS wil het lage btw-tarief handhaven omdat voeding een primaire levensbehoefte is. Op de website staat te lezen:...

Keurslagerij Marco van Strien wint Lekkerste Bal Gehakt

Keurslagerij Marco van Strien wint Lekkerste Bal Gehakt

Keurslagerij Marco van Strien won tijdens de Slavakto op 6 november de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2018. Keurslager Hesy uit Goirle belandde op de tweede plaats. De derde plaats ging naar Keurslagerij Jongmans uit Klundert. Een geheel Brabants podium dus. Slager Marco van Strien: “In 2013 werden we ook al tweede en in 2014 hebben...