Nieuws
Ideeën voor een stamppotbuffet

Ideeën voor een stamppotbuffet

De slager kan zich onderscheiden met een stamppotbuffet. Het zal niet voor het eerst zijn als een klant terugkomt omdat die ‘zo’n lekkere rookworst’ bij de stamppot van de zaak heeft gehad. Jan Nederhoed geeft ideeën voor lekker vlees en worst die goed bij de stamppot passen.  Als u een stamppotbuffet maakt, zet dan voor...

Brexit Impact Scan voor ondernemers

Brexit Impact Scan voor ondernemers

De Nederlandse Douane stuurde vorige week ruim 72.000 ondernemers die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk een brief. Want als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie op 29 maart verlaat, verandert de manier waarop zij handelen met het VK. Zonder deal kunnen ondernemers voor een dichte slagboom komen te staan en moeten aangifte doen van de goederen...

Dit zijn de schoonste pluimveeslachterijen van Nederland

Dit zijn de schoonste pluimveeslachterijen van Nederland

De grote pluimveeslachthuizen in ons land houden zich over het algemeen goed aan de regels voor dierenwelzijn en voedselveiligheid. Dat blijkt uit de naleefmonitor van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) over de eerste helft van 2018. Door Cécile Janssen - Foodlog Sinds enkele jaren brengt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit...

Kips breidt assortiment uit met magere patés

Kips breidt assortiment uit met magere patés

Kips breidt het assortiment uit met magere paté. Deze paté past binnen het bewustere assortiment van Kips.  Marketingmanager Jo-Anne van der Laan van Zwanenberg Food Group: “De consument is steeds meer bezig met gezonde en bewuste voeding. We hebben daarom in de afgelopen jaren gewerkt aan het opzetten van een segment magere...

Een pluim voor de Kakelhoeve

Een pluim voor de Kakelhoeve

Pluimveebedrijf De Kakelhoeve in Oirschot heeft de Agrofoodpluim van de provincie Brabant gekregen. Peter van der Heijden en Peter van Agt werken al lange tijd samen als pluimveehouders. De Kakelhoeve is sinds kort energieneutraal. De stallen hebben een binnen-uitloop om de kip extra ruimte te geven en de eieren toegevoegde waarde. Zo kunnen ze ook...

Jan Zandbergen introduceert Everlamb

Jan Zandbergen introduceert Everlamb

Jan Zandbergen brengt een nieuw vleesmerk voor de foodservice op de markt. Everlamb bestaat uit een breed assortiment bevroren lamsvlees, zoals lamskoteletten, lamszadeltjes en lamsboutschijven, maar ook lamsburgers, -gehakt en medaillons. Het lamsvlees is nauwkeurig, standaard geportioneerd (afmeting en/of gewicht). Dit geeft verschillende voordelen...

‘Geen besmet Pools rundvlees in Nederlandse winkels’

‘Geen besmet Pools rundvlees in Nederlandse winkels’

De Europese Commissie heeft Polen opgeroepen om de verkoop van het vlees van zieke koeien onmiddellijk te stoppen en het vlees zo snel mogelijk te traceren. Volgens de NOS zijn er geen zieke Poolse koeien in de Nederlandse vleesketen beland. Door Lin Batten - Foodlog Deze week kwam door een undercoveractie van een Pools televisieprogramma...

Brexit brengt helft Nederlandse exporteurs in problemen

Brexit brengt helft Nederlandse exporteurs in problemen

Het Nederlandse bedrijfsleven lijkt er nog niet van doordrongen dat het zelf ook maatregelen moet nemen om de handelsstromen met Groot-Brittannië ook na de Brexit van 29 maart aanstaande soepel te laten verlopen. De douane en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zijn volop gemobiliseerd. Door Cecile Janssen - Foodlog Bij ruim 72.000 ondernemers...

Rechter verscheurt vleesoordeel Reclame Code Commissie

Rechter verscheurt vleesoordeel Reclame Code Commissie

De Haagse rechtbank oordeelt dat vlees.nl "nergens oneerlijk of misleidend" is. Dit gebeurde na een klacht van Varkens in Nood dat de website vlees.nl vol 'oneerlijke en misleidende' informatie zou staan. Het is interessante case omdat de rechter een eerder oordeel van de Reclame Code Commissie compleet onjuist blijkt te vinden. Door Cécile Janssen...

VIP 2019 viert jubileum met meer inspiratie en kennis

VIP 2019 viert jubileum met meer inspiratie en kennis

De vijfde editie van het Vers Inspiratie Platform vindt op 1 en 2 april plaats in Expo Houten. Dit jubileum heeft een grotere opzet en zet in op nog meer inspiratie en kennis. Op beide dagen zijn er diverse workshops gericht op ondernemers, medewerkers en studenten binnen de foodbranche. VIP 2019 benut dit jaar alle drie de hallen van Expo Houten. Hal...

Vlees+ is volledig vernieuwd
Vlees+ is volledig vernieuwd

Vlees+, het platform voor de vleesprofessional, is volledig gerestyled.

Lees meer
Bestel nu Gratis 2 proefnummers
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
VIP Journaal

Agenda

Biofach 2019

13 februari 2019 - 16 februari 2019

Lees meer

Horecabeurs Bredene

25 februari 2019 - 28 februari 2019

Lees meer

Horecatel

10 maart 2019 - 13 maart 2019

Lees meer