Nieuws
SVO vakopleiding food verhuist naar Markthal in Rotterdam

SVO vakopleiding food verhuist naar Markthal in Rotterdam

De Rotterdamse opleidingslocatie van SVO vakopleiding food verhuist naar de Markthal in Rotterdam. “We waren op zoek naar een inspirerende nieuwe locatie in Rotterdam en we zijn heel blij met onze plek in de Markthal”, zegt Rinus de Rijder, onderwijsmanager van SVO.

Jubileumactie laat Friese slager achter met 7000 onbruikbare guldens

Jubileumactie laat Friese slager achter met 7000 onbruikbare guldens

Afgelopen weekend konden de klanten van de Kwaliteitsslagerij De Schrans in Leeuwarden weer even betalen met de gulden. De jubileumactie kreeg een bittere nasmaak omdat de slager de biljetten niet kan omwisselen bij DNB.

Dierenwelzijnsorganisaties: "Stop import paardenvlees uit Uruguay en Argentinië"

Dierenwelzijnsorganisaties: "Stop import paardenvlees uit Uruguay en Argentinië"

Nog steeds komt paardenvlees Europa binnen van paarden die in Uruguay, Argentinië en Canada mishandeld en verwaarloosd zijn. Dat blijkt uit nieuw onderzoek door 13 dierenbeschermingsorganisaties, waaronder het Nederlandse Dier&Recht en het Belgische GAIA.

BTW-verhoging leidt tot bijna hoogste prijsstijging voeding in 10 jaar

BTW-verhoging leidt tot bijna hoogste prijsstijging voeding in 10 jaar

In de maand mei werden voedingsmiddelen 3,8 procent duurder, meldt het CBS. Het is bijna de hoogste prijsstijging van voedsel in de afgelopen 10 jaar. In die periode werd het voedsel in totaal 14,5 procent duurder.

Good business

Good business

Met Good business wil Markward van der Mieden laten zien dat goed doen en goede zaken doen, samen kunnen gaan. Sterker nog: in deze tijd zal de klant je belonen als je goed doet. “Word een bedrijf dat het goed doet, door goed te doen”, leert dit boek ondernemers.

Nice to Meat opnieuw Best Managed Company

Nice to Meat opnieuw Best Managed Company

Voor het derde jaar is Nice to Meat uitgeroepen tot Best Managed Company. De horecaslager is een van de 37 bedrijven die van Deloitte deze titel kregen. “Wij zijn enorm trots op deze titel, die wij echt met zijn allen verdienen binnen dit bedrijf”, zegt Mikel Pouw, directeur van Nice to Meat.

Wat voor versondernemer ben jij?

Wat voor versondernemer ben jij?

Tijdens het VIP-event hield Carin Frijters de presentatie 'De ondernemende verswinkel'. In haar presentatie nam Carin haar toehoorders mee in de mogelijkheden die je als verswinkel hebt om in te spelen op ontwikkelingen van vandaag de dag. Volgens Carin zijn er vier identiteiten waar je als versondernemer voor kunt kiezen.

Schapenhandel heeft het moeilijk

Schapenhandel heeft het moeilijk

Het gaat minder goed met de schapenhandel dan vorig jaar. De vraag is kleiner dan het aanbod, wat de prijs negatief beïnvloedt. Handelaren verwachten de komende maanden geen verbetering.

Over charcuterie

Over charcuterie

Na worst, rook, rot en drank komt er nu ook een handleiding voor charcuterie van de hand van Meneer Wateetons. De andere werken van de hand van Meneer Wateetons werden goed ontvangen. Ze werden zowel geprezen om de heldere uitleg en het theoretisch kader als de humoristische inslag.

Leeuwarder slagerij keert terug naar de gulden

Leeuwarder slagerij keert terug naar de gulden

Heb je thuis nog steeds oude guldenbiljetten en wil je er vanaf? Ga dan 15 en 16 juni naar Kwaliteitsslagerij De Schrans in Leeuwarden. Vanwege het 25 jarig jubileum keert de slager even terug naar het guldentijdperk. Niet alleen accepteert de slager de oude geldbriefjes, ook hanteert hij de prijzen van 25 jaar geleden.

Vlees+ 3 | mei 2019
Vlees+ 3 | mei 2019

In dit nummer onder andere goud voor Team NL bij IYBC, Slagerij Tholhuijsen en VWAS wil kennis delen.

Lees meer
Bestel nu Gratis 2 proefnummers
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
VIP Journaal

Agenda

Cursus allergenen management

25 juni 2019 - 25 juni 2019

Lees meer

The Future of Plant-based Proteins

26 juni 2019

Lees meer

Annapoorna ANUFOOD India

29 augustus 2019 - 31 augustus 2019

Lees meer