Nieuws
De nieuwe winkel van Slagerij Van Kemenade

De nieuwe winkel van Slagerij Van Kemenade

In hartje Asten staat Slagerij Van Kemenade. Peer van Kemenade is de vierde generatie in deze slagerij. Zijn ouders Hans en Helmie staan ook nog in de zaak, maar bouwen hun werkzaamheden af. Onlangs werd het winkelinterieur volledig vernieuwd. Slagerij Van Kemenade In Asten zijn nog twee andere slagers en vier supermarkten. Volgens vader Hans onderscheidt...

Winkelopening rond Kerst

Winkelopening rond Kerst

Volgens de Winkeltijdenwet moeten alle winkels op kerstavond maandag 24 december 2018 om 19.00 uur sluiten. Van deze sluitingstijd kan niet op grond van de wet of de cao worden afgeweken. Dinsdag 25 december 2018 (Eerste Kerstdag), woensdag 26 december 2018 (Tweede Kerstdag) en maandag 1 januari 2019 (Nieuwjaarsdag) zijn feestdagen en op deze dagen...

Ondernemersacademie Food geopend

Ondernemersacademie Food geopend

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer verrichtte maandag 26 november de officiële opening van de Ondernemersacademie Food in Houten. Deze gloednieuwe opleiding heeft tot doel om (zij-­)instromers, die kiezen voor het ondernemerschap, op te leiden. De Ondernemersacademie Food is opgericht in opdracht van SVO vakopleiding...

Diviande lanceert Easy Cooking lijn

Diviande lanceert Easy Cooking lijn

Diviande breidt het diepvriesassortiment van Passion for Meat uit met een 'Easy cooking'-lijn. Passion for Meat bestaat uit met name voor de retail hoogwaardig kwaliteitsvlees, per portie vacuüm verpakt en professioneel ingevroren. De nieuwe lijn ligt hier budgettair net onder. Het assortiment Bij de ‘Easy Cooking’ lijn speelt...

Vion presenteert nieuw assortiment diepvriesproducten

Vion presenteert nieuw assortiment diepvriesproducten

Vion brengt met het label Cool Cuts een nieuw assortiment diepvriesproducten op de markt. Het assortiment bestaat uit gerijpt rundvlees van het premiummerk Goldbeef en is afgestemd op de horeca en andere grootverbruikers, en op de detailhandel.  Premium Beef Het vlees is afkomstig van het Simmentaler rund en het ras Holstein Friesian. “Vion...

Enthousiasmeren jonge slagers met YouTube kanaal

Enthousiasmeren jonge slagers met YouTube kanaal

Jongeren zijn tegenwoordig vooral op het internet te vinden. Het televisieprogramma ‘Van Slager tot Chef’ speelt hier op in en heeft nu een nieuwe vorm aangenomen: een YouTube kanaal. ‘Van Slager tot Chef’ was drie seizoenen op RTL4 te zien. In het programma gingen jonge slagersleerlingen de strijd met elkaar aan. De doelstelling...

Groter VIP-event in jubileumjaar 2019

Groter VIP-event in jubileumjaar 2019

Het VIP-event, het Vers Inspiratie Platform vindt in 2019 plaats op 1 en 2 april  in Expo Houten. Het is de vijfde editie en dit jubileum wordt groots gevierd. Alle drie de hallen van Expo Houten worden benut. Naast de traditionele organiserende partijen Vereniging van Keurslagers, Versplatform en Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten (VNV),...

Keurmerken doen goede zaken in de supermarkt

Keurmerken doen goede zaken in de supermarkt

Eén op iedere zeven euro's die Nederlandse consumenten uitgeven in de supermarkt werd in 2017 besteed aan levensmiddelen met een keurmerk, meldde onderzoeksbureau IRI in juni van dit jaar. Keurmerken als Beter Leven en MSC realiseerden toen samen een groei van €830 miljoen (+30 procent) en waren goed voor in totaal €3,6 miljard...

Boerderij ’t Schop werkt mee aan duurzamere foodsector

Boerderij ’t Schop werkt mee aan duurzamere foodsector

Deze maand ontving biologische boerderij ’t Schop de Agrofoodpluim. ’t Schop kreeg deze prijs omdat zij met hun onderneming innovatief bijdragen aan een vitale, duurzame en maatschappelijk gewaardeerde agrofoodsector in Brabant. Opa van den Broek begon met het opstarten van een gemengd bedrijf. Zijn zoon Cees specialiseerde zich eerst in...

Slager en bierkenner uit Heemstede bekroond voor gezamenlijke worst

Slager en bierkenner uit Heemstede bekroond voor gezamenlijke worst

“Beter een goede buur dan een verre vriend”, zeggen Keurslager Peter van der Geest van en Kees Heger van Café de 1ste aanleg uit Heemstede. Deze manier van denken heeft ze een prijs opgeleverd. Ze ontvingen het certificaat ‘Goud met ster’ voor hun bierworst tijdens de Slavakto in Utrecht. De winkels van Heger en van Der...

Vlees+ is volledig vernieuwd
Vlees+ is volledig vernieuwd

Vlees+, het platform voor de vleesprofessional, is volledig gerestyled.

Lees meer
Bestel nu Gratis 2 proefnummers
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
VIP Journaal

Agenda

Horecava 2019

7 januari 2019 - 10 januari 2019

Lees meer

Bio-beurs

23 januari 2019 - 24 januari 2019

Lees meer

Horeca EvenTT

11 februari 2019 - 13 februari 2019

Lees meer