Nieuws
Retail Survival Guide
In het boek Retail Survival Guide laat retailexpert Carin Frijters zien hoe je jezelf als retailer voorbereidt op een zekere én onzekere toekomst. Het boek is opgedeeld in vijf heldere stappen.
Online activiteiten tijdens Week van de Slager 2021
Tijdens de Week van de Slager 2021, van 12 tot 17 april, laten slagers het ambacht, de creativiteit en de veelzijdigheid van het slagersvak zien. Dit jaar ziet dit evenement er anders uit dan normaal Vanwege het coronavirus moeten de activiteiten grotendeels online plaatsvinden.
Empack 2021 verschuift naar september 2021
Verpakkingsbeurs Empack is verplaatst naar 8 en 9 september 2021. De vakbeurs stond gepland gepland voor 31 maart en 1 april 2021, maar organisator Easyfairs heeft vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus besloten om de beurs te verschuiven.
KNS geeft tips om ongedierte in de slagerij te voorkomen
RTL Nieuws meldde afgelopen weekend dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bij tientallen bakkers, slagers en vishandels uitwerpselen en ongedierte had aangetroffen. In reactie daarop geeft Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) tips voor preventie.
Rival Foods en LIVEKINDLY ontwikkelen plantaardige kip
De perfecte plantaardige whole-cut kip produceren, zodat de consument gemakkelijker een duurzame keuze kan maken, zonder in te leveren op kwaliteit. Dat is het doel van de nieuwe samenwerking tussen Rival Foods en LIVEKINDLY Collective.
Uitwerpselen en ongedierte bij tientallen bakkers, slagers en vishandels
De Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft op verzoek van RTL Nieuws inspectierapporten openbaar gemaakt van een kleine 100 voedingswinkels die onder toezicht stonden vanwege slechte hygiëne. Soms duurde het maanden voordat een vieze winkel gesloten werd.
Eerste 15 deelnemers in de vleessector kunnen eerder met pensioen
COV, FNV en CNV (sociale partners) hebben samen met de eerste 15 deelnemers uit de vleessector een succesvolle regeling afgesproken waardoor productiemedewerkers tot 3 jaar voor de AOW-gerechtigde leeftijd mogen stoppen met werken.
Keurslager wint Foodservice Award 2021
Keurslager heeft de Foodservice Award in de categorie Speciaalzaken gewonnen. Pierre Wind reikte de prijs tijdens de Horecava Limited, de online versie van de Horecava, op 1 februari uit.
Unilever: stabiele cijfers ondanks corona
De wereldwijde omzet van Unilever was in 2020 € 50,7 miljard euro. Dat is 2,4% minder dan in 2019, maar onderaan de streep boekte het bedrijf juist 0,8% meer winst: € 6,1 miljard in totaal.
Nice to Meat opent pop-up slagerij
Horecaslager Nice to Meat opent 5 februari een pop-up winkel in Almere. Consumenten kunnen niet alleen terecht voor vlees. Ook is culinair expert Jeroen Kistemaker aanwezig en demonstreert slager Ron van Mierlo zijn werkzaamheden.