Nieuws
Milieu Centraal maakt nieuwe top 10 keurmerken bekend

Milieu Centraal maakt nieuwe top 10 keurmerken bekend

Het aantal duurzaamheidslogo’s voor voeding neemt nog steeds toe. Dat blijkt uit de nieuwe beoordeling van beeldmerken op voeding, uitgevoerd door Milieu Centraal. Inmiddels zijn er bijna 100 keurmerken, maar daarvan zijn er slechts tien topkeurmerken. Voor een duurzame keuze adviseert de voorlichtingsorganisatie om in de supermarkt alleen te...

Tips voor de beginnende bedrijfsvlogger

Tips voor de beginnende bedrijfsvlogger

Vloggen blijft populair. Het is een manier om veel fans en volgers te creëren. Niet alleen als privépersoon, maar ook als bedrijf. Met een vlog kun je je bedrijf een menselijk gezicht te geven en je volgers een kijkje achter de schermen geven. Sleutelwoord hierbij is authenticiteit.  “Je moet niet vloggen om iets te verkopen”,...

NVWA maakt beste slachthuizen van Nederland bekend

NVWA maakt beste slachthuizen van Nederland bekend

Over de eerste 6 maanden van 2018 leefden de 23 grote Nederlandse roodvleesslachthuizen de regels voor dierenwelzijn en voedselveiligheid over het algemeen goed na. Dat blijkt uit de inspectieresultaten die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maandag bekend maakte. Door Cécile Janssen - Foodlog In de Naleefmonitor...

Bio-beurs toont ontwikkeling biologische sector

Bio-beurs toont ontwikkeling biologische sector

Op 23 en 24 januari organiseerde Bionext voor de vijfde keer de Bio-beurs. Bijna 9300 bezoekers trokken langs 380 stands en namen deel aan de 80 workshops die werden aan geboden. De Bio-beurs liet zien dat de biologische sector volop in beweging is.  Bionext-directeur Bavo van den Idsert: “Elk jaar kijk ik weer trots om me heen naar de bedrijvigheid...

Minder groei en meer concurrentie voor biologische voeding

Minder groei en meer concurrentie voor biologische voeding

De markt voor biologische voeding groeit al geruime tijd harder dan de markt voor reguliere voeding. Die groei zal de komende jaren onder druk komen te staan door toenemende concurrentie, voorspelt RaboResearch. Rabobank voorspelt dat de marktgroei voor biologische producten de komende jaren iets zal afzwakken, maar nog altijd rond de 3-4% zal...

Dylan van Leeuwen trekt zich terug uit team IYBC 2019

Dylan van Leeuwen trekt zich terug uit team IYBC 2019

Dylan van Leeuwen heeft zich teruggetrokken uit het Nederlandse Team voor de International Young Butchers Contest 2019. Reserve-kandidaat Tessa Moerland neemt zijn plaats in en zal Nederland samen met Josja Haagsma op 4 en 5 mei in Frankfurt vertegenwoordigen. In een gesprek met Smaak in de Zaak laat Dylan weten dat het hem niet  meer...

Finalisten Grote Grillworsttest 2019

Finalisten Grote Grillworsttest 2019

De eerste KNS-vakwedstrijd is gestart. Gisteren, 24 januari, keurde de vakjury bijna 100 inzendingen voor de Grote Grillworsttest. Elke grillworst werd uitgebreid bekeken en uiteindelijk selecteerde de jury tien finalisten. 12 februari maakt de jury bekend welke slager de beste grillworst maakt. De jury bestaat dit jaar uit Hugo Kennis, tv-kok...

Aftrap van de Amsterdam Food Pitch 2019

Aftrap van de Amsterdam Food Pitch 2019

De Kweker organiseert dit jaar voor de tweede keer de Amsterdam Food Pitch. De editie van 2019 begint met een kick-off op 25 januari. Dan wordt de inschrijving geopend en zijn de finalisten van afgelopen jaar aanwezig met hun producten. In 2018 ging De Kweker voor het eerst op zoek naar naar het meest innovatieve en lekkerste foodproduct van het jaar....

Jan Zandbergen brengt plantaardige burger Moving Mountains op de markt

Jan Zandbergen brengt plantaardige burger Moving Mountains op de markt

Jan Zandbergen wordt de exclusieve leverancier van de plantaardige burger van Moving Mountains Foods in Europa, met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk waar de burger al één jaar succesvol op de markt is. De burger van Moving Mountains is het eerste plantaardige product dan Jan Zandbergen op de markt brengt. Peter-Paul Zandbergen,...

Acht tips om de winkel toegankelijker te maken

Acht tips om de winkel toegankelijker te maken

Hoe toegankelijk is uw winkel? Kunnen mensen in een rolstoel of met een rollator makkelijk naar binnen? Een verbouwing of vernieuwing van de winkel is vaak het moment om dit aan te pakken. “Bekijk uw geplande winkelinterieur eens vanuit het perspectief van iemand in een rolstoel”, zegt Wiepkje Colijn, beleidsadviseur bij de NBOV. “Kijk...

Vlees+ is volledig vernieuwd
Vlees+ is volledig vernieuwd

Vlees+, het platform voor de vleesprofessional, is volledig gerestyled.

Lees meer
Bestel nu Gratis 2 proefnummers
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
VIP Journaal

Agenda

Biofach 2019

13 februari 2019 - 16 februari 2019

Lees meer

Horecabeurs Bredene

25 februari 2019 - 28 februari 2019

Lees meer

Horecatel

10 maart 2019 - 13 maart 2019

Lees meer