Nieuws
Vivera Foodgroup verkoopt Enkco

Vivera Foodgroup verkoopt Enkco

De Vivera Foodgroup heeft het vleesbedrijf Enkco verkocht aan Van Loon Group. Met de overgebleven bedrijfsonderdelen Vivera, Culifrost en Dutch Tofu Company richt de groep zich nu volledig op de plantaardige markt.

‘Afrikaanse varkenspest grootste uitbraak van dierziekte ooit’

‘Afrikaanse varkenspest grootste uitbraak van dierziekte ooit’

Dat zei vorige week Dirk Pfeiffer, veterinair epidemioloog in Hong Kong, in The Guardian. Het bericht haalde zo ongeveer alle media. Eindelijk is de uitbraak van de Afrikaanse varkenspest wereldnieuws.

Euronext beursnotering voor Marel

Euronext beursnotering voor Marel

Machinebouwer Marel is sinds 7 juni beursgenoteerd op de Amsterdamse Euronext beurs. Het IJslandse bedrijf, met een belangrijke vestiging in Boxmeer, wil met de opbrengst van de aandelenemissie verder groeien in de wereldwijde vlees- en visverwerkende industrie.

Vuur - Steven Raichlen

Vuur - Steven Raichlen

Van deze auteur uit de Verenigde Staten zijn al vele boeken over de verschillende aspecten van barbecueën verschenen. Hij wordt dan ook beschreven als ‘barbecue-goeroe’. In dit deel van de reeks richt hij zich specifiek op het gebruik van open vuur. Niet alleen van kolen in een barbecue, maar ook in gloeiend hooi en op een zoutsteen.

Promotiecampagne voor kalfsvlees met Europees geld

Promotiecampagne voor kalfsvlees met Europees geld

Er is een nieuwe Europese promotiecampagne voor kalfsvlees. Onder de noemer Europa smaakt - Kalfsvlees 1 goed idee voor 1000 goede ideeën is de campagne uitgerold in België, Frankrijk en Italië. Europa betaald voor de komende drie jaar mee aan deze campagne.

Nieuw voedselveiligheidsinstituut van start

Nieuw voedselveiligheidsinstituut van start

Maandag 3 juni was de officiële opening van het nieuwe instituut Wageningen Food Safety Research, dat op 1 juni 2019 officieel van start ging. Wageningen Food Safety Research (WFSR) is het nieuwe instituut voor voedselveiligheid in Nederland.

Wat kan een slager doen met een varkensmiddel?

Wat kan een slager doen met een varkensmiddel?

Deze keer koos Jan Nederhoed ervoor om aan het werk te gaan met een varkensmiddel. Middels zijn prijstechnisch interessant, hij betaalde er € 2,95 per kilogram voor. En een slager kan er leuke dingen mee doen!

Hartstichting ontevreden over zoutreductie

Hartstichting ontevreden over zoutreductie

De Hartstichting vindt dat de voedingsindustrie en het Ministerie van VWS te weinig doen om de ambities van het Akkoord Verbetering Productsamenstelling te halen. Hierdoor laten zij substantiële oplossingen liggen voor gezondheidsrisico's, zoals een hoge bloeddruk. Daarom bood de stichting 3 juni een petitie aan in de Tweede Kamer.

RIF-subsidie voor opleidingen Generation Food van SVO

RIF-subsidie voor opleidingen Generation Food van SVO

SVO vakopleiding food krijgt subsidiegeld toegekend van Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De foodopleiding en haar samenwerkingspartners ontvangen ruim € 820.000,- uit het Regionaal Investeringsfonds mbo (RIF) voor vernieuwing en versterking van de voltijdsopleidingen Generation Food.

Meatable op Biotech Campus Delft

Meatable op Biotech Campus Delft

Meatable is een van de bedrijven die zich heeft gevestigd op de Biotech Campus in Delft. Deze campus, een initiatief van DSM, biedt expertise en faciliteiten aan innovatieve startups, scale-ups, bedrijven en kennisinstellingen, die actief zijn op het gebied van industriële biotechnologie.

Vlees+ 3 | mei 2019
Vlees+ 3 | mei 2019

In dit nummer onder andere goud voor Team NL bij IYBC, Slagerij Tholhuijsen en VWAS wil kennis delen.

Lees meer
Bestel nu Gratis 2 proefnummers
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
VIP Journaal

Agenda

Cursus allergenen management

25 juni 2019 - 25 juni 2019

Lees meer

The Future of Plant-based Proteins

26 juni 2019

Lees meer

Annapoorna ANUFOOD India

29 augustus 2019 - 31 augustus 2019

Lees meer