Nieuws
Vion overweegt vegetarische producten

Vion overweegt vegetarische producten

Vion, één van de grootste vleesproducenten van Europa, overweegt ook vleesvervangers op de Nederlandse markt te brengen. Dat bevestigen bestuursvoorzitter Ronald Lotgerink en financieel directeur John Morssink van Vion in Het Financieele Dagblad.

Hamletz is Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2019

Hamletz is Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2019

Het duurzame varkensvleesmerk Hamletz won donderdag 28 maart de 24e editie van Agrarisch Ondernemer van het Jaar. Annechien, Menno, Detmer en Lizeth ten Have mogen zich Agrarisch Ondernemer van het jaar 2019 noemen. Zij kregen van juryvoorzitter Marc Calon in De Basiliek in Veenendaal de hoofdprijs uitgereikt, een cheque ter waarde van 12.500 euro.

Lars van Dongen wint het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

Lars van Dongen wint het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

"JAAAAAA!! Het is onze Lars gelukt. Wij bakken de lekkerste worstenbroodjes van Brabant" staat er te lezen op de Facebookpagina van Bakkerij Leon van Dongen. Hun Lars van Dongen won gisteren, 27 maart, de wedstrijd het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje.

Aan de slag met trends

Aan de slag met trends

"De enige zekerheid is verandering." Dat zegt Carin Frijters, auteur van het boek 'Prikkel de koopknop’, over de huidige staat waarin de wereld – en daarmee consumenten en retailers – zich bevindt. Zij geeft tijdens het VIP-event 2019 twee lezingen.

Het VIP-event 2019 gaat van start

Het VIP-event 2019 gaat van start

Op 1 en 2 april start de vijfde editie van het Vers Inspiratie Platform (VIP). Deze lustrumeditie heeft een grotere opzet dan voorgaande jaren én er is er gekozen om nog meer in te zetten op inspiratie en kennis.

Uitbreiding assortiment The Meatlovers

Uitbreiding assortiment The Meatlovers

Jan Zandbergen voegt nieuwe bevroren vleesproducten toe aan het concept The Meatlovers. Deze zijn speciaal gericht zijn op de seizoenen en een aantal zijn bij uitstek geschikt voor de BBQ.

Vion presenteert jaarverslag 2018

Vion presenteert jaarverslag 2018

Vion presenteert vandaag, 28 maart, het jaarverslag. In 2018 rondde Vion het vierjarige businessplan af om te investeren in de productie footprint en deze te moderniseren in de thuismarkten in Duitsland en Nederland.

Pierre Wind ontwikkelt pestofrikandel

Pierre Wind ontwikkelt pestofrikandel

De Haagse chefkok Pierre Wind komt met iets nieuws, de pestofrikandel. Hij ontwikkelde de frikandel speciaal voor het 25-jarige jubileum van FHC Formulebeheer.

Kweekvlees binnen twee jaar op de markt

Kweekvlees binnen twee jaar op de markt

Kweekvlees zou in de komende twee jaar in de handel verkrijgbaar kunnen zijn, stelt Mark Post, oprichter van Mosa Meat, tijdens de ProVeg New Food Conference in Berlijn. Het is Europa's eerste conferentie ooit over plant-based en cell-based proteïnen als opvolger van het traditionele vlees.

Prijsverschil tussen gangbaar en biologisch wordt kleiner

Prijsverschil tussen gangbaar en biologisch wordt kleiner

Vijf jaar geleden waren biologische producten gemiddeld twee keer zo duur als niet-biologische varianten, aldus de consumentenbond. Dat verschil wordt steeds kleiner, blijkt uit een prijspeiling. De Consumentenbond bekeek 115 biologische producten bij 13 supermarkten en 4 biowinkels. Bij de supermarkten zijn biologische levensmiddelen nog steeds flink...

Vlees+ 2 | maart 2019
Vlees+ 2 | maart 2019

Vlees+, het platform voor de vleesprofessional, is volledig gerestyled.

Lees meer
Bestel nu Gratis 2 proefnummers
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
VIP Journaal

Agenda

International Young Butchers’ Competition 2019

4 mei 2019 - 5 mei 2019

Lees meer

IFFA 2019

4 mei 2019 - 9 mei 2019

Lees meer

Tuttofood

6 mei 2019 - 9 mei 2019

Lees meer