Nieuws
Voedingscentrum: mannen moeten minder vlees eten

Voedingscentrum: mannen moeten minder vlees eten

Het Voedingscentrum is een campagne gestart die mannen moet stimuleren minder vlees te eten. Vaker kiezen voor peulvruchten, noten en ei levert winst op voor je gezondheid én het milieu, zo stelt de campagne ‘Er is meer dan vlees’. De campagne moedigt mannen aan hun vleesconsumptie te halveren. In de campagne worden peulvruchten,...

Vleesconsumptie Nederlanders blijft gelijk

Vleesconsumptie Nederlanders blijft gelijk

Het vleesverbruik in Nederland was in 2017 even hoog als in 2016. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. In 2016 steeg de consumptie van vlees ten opzichte van het jaar ervoor. Sinds 2010 is de vleesconsumptie licht gedaald, maar tussen 2005 en 2010 is die juist gestegen, met een verbruikspiek van gemiddeld...

ZOUT versus ZOUT

ZOUT versus ZOUT

Mineraal zout is waarschijnlijk de meest toegepaste hulpstof in de slagerij en de vlees(waren)industrie. Ons traditionele keukenzout heeft verschillende namen; de chemische naam is natriumchloride (NaCl), maar het kent ook andere namen die iets zeggen over de herkomst zoals zeezout, mijnzout of steenzout. Maar ook bestaat er kleurzout (colorozo). Door...

Liefde voor vlees

Liefde voor vlees

In de horeca ontstond Jochen Diekerhofs culinaire liefde voor vlees. “Ik kon in mijn kookschool in Laren nog steeds niet de energie kwijt die ik aan vlees wil geven”, aldus de ondernemer. Daarom begon hij eerst een scharrelslagerij en is nu samen met zijn compagnon Kees Zagt eigenaar van een vleesgroothandel. Slagerij Omdat Diekerhof in...

Douane komt met Brexit-stappenplan voor mkb’er

Douane komt met Brexit-stappenplan voor mkb’er

Nog steeds is niet duidelijk wat er precies gaat gebeuren wanneer Groot-Brittannië op 29 maart de EU verlaat. Als er voor die tijd geen deal komt, kunnen bedrijven die zich niet hebben voorbereid plotseling geen zaken meer doen met Britse handelspartners. Om bedrijven te helpen zich voor te bereiden publiceert de douane een stappenplan voor...

Open dagen SVO

Open dagen SVO

SVO vakopleiding food is op zoek naar jonge mensen die een carrière in de foodbranche ambiëren. Daarom organiseert de opleider in november en december op verschillende locaties een open avond. Januari 2019 gaan de open dagen en meeloopweken weer van start. Tijdens de open dagen zijn er proeverijen, demo’s en kunnen belangstellenden...

KNS: "Bereid je voor op de btw-verhoging"

KNS: "Bereid je voor op de btw-verhoging"

Half november valt het besluit over de btw-verhoging. Gaat het lage btw-tarief omhoog van 6 naar 8 procent? Hoewel KNS hoopt dat dit plan het niet haalt, adviseert de organisatie slagers om zich op deze btw-verhoging voor te bereiden. De KNS wil het lage btw-tarief handhaven omdat voeding een primaire levensbehoefte is. Op de website staat te lezen:...

Huls droge worst krijgt vier keer goud op de Slavakto

Huls droge worst krijgt vier keer goud op de Slavakto

Goed nieuws van worstproducent Huls. Vier droge worstproducten werden tijdens de Slavakto bekroond met goud. Daarnaast hebben alle droge worstproducten van de Dierenbescherming het Beter Leven Keurmerk varken 1 ster gekregen. Vier maal goud op Slavakto Een onafhankelijke jury keurde tijdens de slagersvakbeurs Slavakto de droge worstproducten van Huls....

Oprichting Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Oprichting Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Negen collega-slagers richtten vanuit de gezamenlijke liefde voor het slagersvak en voor producten met een hoge kwaliteit de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers op. Deze nieuwe vereniging presenteerde zich voor het eerst tijdens de Slavakto op 5 en 6 november. Met de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers willen de oprichters...

Veel winnaars op de Slavakto

Veel winnaars op de Slavakto

Een rij met bekers stond de hele tweede beursdag in het theater van de Slavakto te wachten om uitgereikt te worden aan de winnaars van de vakwedstrijden. Beide beursdagen stonden de met Goud en Goud* bekroonde producten uitgestald in vitrines: hammen, worstsoorten, paté’s, maaltijden, snacks. Teveel om op te noemen, maar in alle categorieën...

Vlees+ is volledig vernieuwd
Vlees+ is volledig vernieuwd

Vlees+, het platform voor de vleesprofessional, is volledig gerestyled.

Lees meer
Bestel nu Gratis 2 proefnummers
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
VIP Journaal

Agenda

Horecava 2019

7 januari 2019 - 10 januari 2019

Lees meer

Bio-beurs

23 januari 2019 - 24 januari 2019

Lees meer

Horeca EvenTT

11 februari 2019 - 13 februari 2019

Lees meer