Nieuws
Nieuw streekproduct uit Tholen

Nieuw streekproduct uit Tholen

Het Tholenaartje is een nieuw streekproduct uit Tholen. Mariët Reins-Hage bedacht dit koekje, waaraan een lokale boer, molenaar, bakker en slager meewerken. Met het koekje wil Mariët de kloof tussen producenten en consumenten verkleinen.

Omzet voedsel met keurmerk in vier jaar verdubbeld

Omzet voedsel met keurmerk in vier jaar verdubbeld

In vier jaar tijd is de omzet aan voeding met een onafhankelijk gecontroleerd keurmerk voor duurzaamheid in de Nederlandse supermarkten meer dan verdubbeld. Dat meldt onderzoeksbureau IRI naar aanleiding van de publicatie van de meest recente Monitor Keurmerken Retail.

1788 rundvlees krijgt geverifieerde Black Angus erkenning

1788 rundvlees krijgt geverifieerde Black Angus erkenning

Het Australische rundvlees 1788 krijgt vanaf juni 2018 de geverifieerde Black Angus beef certificering van de Angus Society of Australia. 1788 is een merk van Jan Zandbergen. Het assortiment bestaat uit Australisch graangevoerd rundvlees.

Vion kijkt voorbij de hoge prijzen en wil investeren in ‘A-merk’

Vion kijkt voorbij de hoge prijzen en wil investeren in ‘A-merk’

Dalende consumptie en wereldwijde concurrentie bedreigen de Nederlandse varkenssector. Met bulkproductie gaat de sector het niet redden. Dat zegt Ronald Lotgerink, CEO van varkensslachter Vion Food Group. Hij deed zijn uitspraken op 27 mei in Arnhem tijdens een bijeenkomst over varkensgenetica.

Eerste groep Ondernemersacademie Food rondt opleiding af

Eerste groep Ondernemersacademie Food rondt opleiding af

Puur en eerlijk eten is een trend. Zo kiest zo'n 49 procent van de Nederlanders ervoor om minder vlees te eten. Informatie over vlees is het best te verkrijgen in de slagerij en juist die verdwijnen uit het straatbeeld. Ook andere versspecialisten worstelen met bedrijfsopvolging.

Nooit meer slachten

Nooit meer slachten

Paul Shapiro onderzoekt de ontwikkeling van de kweekvleesindustrie. Als deze industrie haar doelen behaalt, kan deze volgens Shapiro grote problemen de wereld uit helpen. Shapiro verkent de stand van zaken: hoe is de industrie ontstaan, hoe staat zij er nu voor en welke uitdagingen komt ze nog tegen.

G. van Dalen's Vleescentrale bestaat 50 jaar

G. van Dalen's Vleescentrale bestaat 50 jaar

G. van Dalen's Vleescentrale bestaat dit jaar 50 jaar. Daarom brengt het bedrijf een speciaal digitaal magazine uit. In het magazine staat informatie over de geschiedenis, het team, het vlees en verschillende slagers die de producten gebruiken komen aan het woord.

Nieuwe online voedselmarktplaats om voedselverspilling te voorkomen

Nieuwe online voedselmarktplaats om voedselverspilling te voorkomen

Antiverspillingsrestaurant Instock lanceert een online marktplaats tegen voedselverspilling. Via de website InstockMarket kunnen horecabedrijven voedseloverschotten en ‘minder mooie’ voedselproducten bestellen om er culinaire gerechten van te maken.

Vleesverwerker JBS lanceert plantaardige burger

Vleesverwerker JBS lanceert plantaardige burger

Het Braziliaanse JBS, de grootste vleesverwerker ter wereld, lanceert dit voorjaar een plantaardige burger. Eerder maakten ook Vion en Tyson Foods bekend dat ze gaan investeren in plantaardig.

Zandbergen en Beyond Meat bouwen eerste Europese productielocatie

Zandbergen en Beyond Meat bouwen eerste Europese productielocatie

Plantaardig vleesproducent Beyond Meat breidt de samenwerking met Zandbergen World’s Finest Meat. Zandbergen bouwt een nieuwe productiefaciliteit in Zoeterwoude waar de productie van de plantaardige vleesproducten van Beyond Meat plaats gaat vinden.

Vlees+ 3 | mei 2019
Vlees+ 3 | mei 2019

In dit nummer onder andere goud voor Team NL bij IYBC, Slagerij Tholhuijsen en VWAS wil kennis delen.

Lees meer
Bestel nu Gratis 2 proefnummers
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
VIP Journaal

Agenda

Cursus allergenen management

25 juni 2019 - 25 juni 2019

Lees meer

The Future of Plant-based Proteins

26 juni 2019

Lees meer

Annapoorna ANUFOOD India

29 augustus 2019 - 31 augustus 2019

Lees meer