Nieuws
Brabantsche Worstenbroodjes lanceert 100% plantaardig worstenbroodje

Brabantsche Worstenbroodjes lanceert 100% plantaardig worstenbroodje

Op Bakkersvak 2019 lanceerde Brabantsche Worstenbroodjes het allereerste vegan-worstenbroodje. Dit nieuwe worstenbroodje wordt op authentieke wijze met de hand gerold. De vegetarische vulling is smeuïg, biedt structuur en is gekruid met de traditionele Brabantse kruidenmix.  Remco Beekman, eigenaar van Brabantsche Worstenbroodjes, is...

Kennis maken met de VWAS

Kennis maken met de VWAS

Zo’n vijftig mensen kwamen 11 maart bijeen bij de SVO vakopleiding food in Houten. Hiermee was de eerste bijeenkomst van de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers (VWAS) een feit. De bedoeling is dat er jaarlijks vier van deze avonden komen, naast andere activiteiten. Momenteel telt de vereniging 19 leden. “Doel is om te zorgen dat...

COV: week zonder vlees is vooral marketingactie

COV: week zonder vlees is vooral marketingactie

Deze week, van 11 tot en met 17 maart, is het de Week zonder Vlees. De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) ziet de week vooral als een marketingactie. Bij de Week zonder Vlees zijn inmiddels behoorlijk wat commerciële partijen betrokken zoals Bonduelle, Hak, Heinz, Iglo, Quorn, Professor Grunschabel, Smeding, Vivera en Unilever....

RBK Group presenteert zich op IFFA

RBK Group presenteert zich op IFFA

IFFA, de beurs voor de vleesindustrie die elke drie jaar wordt gehouden, vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 9 mei in Messe Frankfurt. RBK Group is een van de exposanten op deze internationale vakbeurs. Op IFFA neemt RBK Food Projects de bezoeker mee in de wereld van duurzaam ontwikkelen en bouwen, en laat de laatste ontwikkelingen op het...

SIAL China zoekt naar innovatieve producten

SIAL China zoekt naar innovatieve producten

SIAL China vindt plaats van 14 tot en met 16 mei 2019 in Shanghai. Ook dit jaar kunnen bezoekers weer terecht bij SIAL Innovation voor de meest innovatieve voedsel- en drankinnovaties gericht op Azië's consumententrends. Tijdens de editie van 2018 bezocht ongeveer 75 procent van de 110.635 professionele bezoekers dit platform.  In...

Genomineerden voor titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2019 bekend

Genomineerden voor titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2019 bekend

De vijf genomineerden voor de verkiezing ‘Agrarisch Ondernemer van het jaar 2019’ zijn bekend. De prijs wordt dit jaar voor de 24e keer uitgereikt aan een topondernemer met passie, lef en visie. De titel staat voor vooruitstrevend en innovatief ondernemerschap. Welke topondernemer uit de agrarische sector komt door de juryselectie bij de...

Franse producten bij de Franse Slager

Franse producten bij de Franse Slager

De Franse Slager in Amsterdam verkoopt, zoals de naam al doet vermoeden, Franse vleesproducten als andouillettes en ganzenlever. De Fransman Alain Bernard is de man achter de Franse Slager. De liefde bracht Alain negentien jaar geleden naar Amsterdam. Oorspronkelijk komt hij uit het dorpje Ingwiller in de Elzas. Op zijn vijftiende begon hij met werken...

‘Online boodschappen doen verdubbelt komende vier jaar’

‘Online boodschappen doen verdubbelt komende vier jaar’

De online supermarktomzet verdubbelt de komende 4 jaar naar 8,1% van de totale supermarktomzet in Nederland. Dat voorspelt marktonderzoeksbureau GfK, schrijft Distrifood.  Trouwer In 2018 bestelden 19,1% van de consumenten boodschappen via internet. Dat deden ze gemiddeld 10,6 keer voor €69,57 per keer. Online klanten bleken een...

Vion stijgt op wereldwijde ranglijst voor dierenwelzijn

Vion stijgt op wereldwijde ranglijst voor dierenwelzijn

Vion is gestegen op de Business Benchmark on Farm Animal Welfare (BBFAW), een internationale ranglijst voor de 150 grootste voedingsbedrijven in de wereld. De vleesproducent staat nu op niveau 2. De Business Benchmark on Farm Animal Welfare evalueert 's werelds grootste voedselproducenten, retailers en foodservicebedrijven met betrekking tot hun praktijken,...

Vegavlees gemiddeld bijna 3x duurder dan vlees

Vegavlees gemiddeld bijna 3x duurder dan vlees

De Volkskrant kopte vorige week “Vleesvervangers zijn peperduur. Maar waarom?” Uit de steekproef van Varkens in Nood bleek dat vegavlees gemiddeld 2,6 keer zo duur is als vlees. Dit verschil lijkt voort te komen uit hoge ontwikkelingskosten en kleinschalige productie. Vlees wordt vaak gezien als een luxe-product, en door vegetarisch...

Vlees+ 2 | maart 2019
Vlees+ 2 | maart 2019

Vlees+, het platform voor de vleesprofessional, is volledig gerestyled.

Lees meer
Bestel nu Gratis 2 proefnummers
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
VIP Journaal

Agenda

International Young Butchers’ Competition 2019

4 mei 2019 - 5 mei 2019

Lees meer

IFFA 2019

4 mei 2019 - 9 mei 2019

Lees meer

Tuttofood

6 mei 2019 - 9 mei 2019

Lees meer