Nieuws
‘Centen mag ik niet aannemen, mevrouw’

‘Centen mag ik niet aannemen, mevrouw’

DNB (De Nederlandse Bank) maakt zich zorgen over het snel dalende gebruik van contant geld. "Cashloos maakt je als samenleving kwetsbaar", zegt DNB in het AD. Door Cécile Janssen - Foodlog Nog maar 4 op de 10 betalingen verlopen contant, blijkt uit de jongste cijfers van DNB en Betaalvereniging Nederland. Vooral de komst van contactloze...

Gelijmd vlees valt consumenten rauw op de maag

Gelijmd vlees valt consumenten rauw op de maag

Biefstuk, schnitzel, plakken zalm en carpaccio kunnen behalve uit één stuk vlees of vis ook uit kleine stukjes vlees bestaan die letterlijk aan elkaar geplakt zijn. Dat liet de Keuringsdienst van Waarde maandagavond zien in zijn jongste uitzending. Vleesverwerkers plakken resten vlees aan elkaar met lijm die is gemaakt van fibrinogeen...

Belgische varkensbedrijven en slachters kunnen personeel tijdelijk de deur wijzen

Belgische varkensbedrijven en slachters kunnen personeel tijdelijk de deur wijzen

De uitbraak van de Afrikaanse varkenspest (AVP) is als 'overmacht' erkend door federaal minister van Werk Kris Peeters in België. Sinds de uitbraak in België weren talloze niet-Europese landen de import van Belgisch varkensvlees. Dat heeft tot gevolg dat varkenshouders en vleesverwerkers (slachthuizen) hun activiteiten op een lager pitje zetten. ...

Stunten met vlees voor meer dierenwelzijn

Stunten met vlees voor meer dierenwelzijn

Deze week staat in het teken van het Beter Leven Keurmerk. Supermarkten brengen van 22 tot en met 28 oktober diervriendelijke producten extra onder de aandacht. Foodlog vroeg supermarkten wat zij bijdragen aan de landelijke Beter Leven Week. Door Hasna Chelhi - Foodlog De Beter Leven Week is een initiatief van de Dierenbescherming....

Inschrijving voor vakwedstrijden Slavakto nog open

Inschrijving voor vakwedstrijden Slavakto nog open

Vakwedstrijden zijn een belangrijk onderdeel van de vakbeurs Slavakto. Slagers kunnen zich nog tot 28 oktober inschrijven voor deze wedstrijden. De Slavakto vindt plaats op maandag 5 en dinsdag 6 november. Vakwedstrijden Slavakto staat voor Slagers Vak Tentoonstelling. De vakwedstrijden zijn altijd onderdeel geweest van deze vakbeurs. Het doel was om...

The Angry Chef duikt in de wereld van voedingshypes

The Angry Chef duikt in de wereld van voedingshypes

Anthony Warner is een van de topsprekers tijdens het Food & Nutrition evenement op 6 november. Warner, bekend van zijn blog en boek ‘The Angry Chef’, zal spreken over de wetenschap achter voedinghypes. Ook in zijn nieuwe boek De Eetwijze(r) duikt hij in de wereld van de voedingshypes en diëten. De Eetwijze(r) Voor iedereen...

Slagerij Graumans bestaat 100 jaar

Slagerij Graumans bestaat 100 jaar

Slagerij Graumans uit Zundert bestaat 100 jaar. Daarom bracht burgemeester Leny Poppe-de Looff een bezoekje aan het familiebedrijf om de slager en zijn familie te feliciteren met dit bijzondere jubileum. Ter gelegenheid van deze mijlpijl viert de slagerij vier weken lang feest met jubileumacties voor de klanten. Slagerij Graumans De geschiedenis van Slagerij...

Vion wint Hamel Business Award 2018

Vion wint Hamel Business Award 2018

Tijdens het Nederland-Korea Business Gala in Seoul won Vion woensdag 17 oktober de Hamel Business Award 2018. Deze award wordt toegekend aan bedrijven die wezenlijk bijdragen aan de zakelijke en economische betrekkingen tussen Korea en Nederland. Al meer dan 20 jaar levert Vion kwalitatief hoogwaardig varkensvlees aan Korea. Maiko van der Meer, Chief...

Veel inspiratie op de Horecava 2019

Veel inspiratie op de Horecava 2019

Begin januari 2019 gaat de 63e editie van de Horecava van start. Deze vakbeurs biedt vier dagen lang inspiratie voor professionals in de foodservice branche. De Horecava 2019 heeft een beursoppervlakte van 12.000m2 met de laatste trends en innovaties, workshops, demonstraties en wedstrijden. Nieuw dit jaar zijn het segment Food mobility en de Horecava...

Arjen Vonk nieuwe Business Unit Director van Offerman

Arjen Vonk nieuwe Business Unit Director van Offerman

Arjen Vonk wordt op 1 januari 2019 de nieuwe Business Unit Director van Offerman. Hij volgt Maarten Elsinga op, die Ter Beke verlaat en terugkeert naar Zwanenberg Food Group. Business Unit Director van Offerman Vonk (49) begon in 2015 bij Zwanenberg en is sinds de start van Offerman actief in deze organisatie. Hij heeft een brede achtergrond en...

Vlees+ is volledig vernieuwd
Vlees+ is volledig vernieuwd

Vlees+, het platform voor de vleesprofessional, is volledig gerestyled.

Lees meer
Bestel nu Gratis 2 proefnummers
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
VIP Journaal

Agenda

Horecava 2019

7 januari 2019 - 10 januari 2019

Lees meer

Bio-beurs

23 januari 2019 - 24 januari 2019

Lees meer

Horeca EvenTT

11 februari 2019 - 13 februari 2019

Lees meer