Nieuws
Ierse export naar Nederland groeit

Ierse export naar Nederland groeit

  De Ierse export naar Nederland groeide in 2018 met 10 procent. Iers rundvlees had hierbinnen een belangrijk aandeel. Opvallende stijgers waren zuivel, pluimvee en varkensvlees. Dit blijkt uit het rapport Performance & Prospects 2018/2019 van Bord Bia, de Irish Food Board. Nederland is een gezonde groeimarkt voor de Ierse voedingsmiddelenindustrie....

Seminar Plantaardig en vlees, scheiden of combineren

Seminar Plantaardig en vlees, scheiden of combineren

Stichting Expertisecentrum Slagersambacht organiseert op 4 februari het seminar 'Plantaardig en vlees, scheiden of combineren'. Dit seminar haakt in op de actuele discussie over vlees. Is de discussie terecht en hoe kan de sector daarmee omgaan? De sprekers op dit seminar zijn Jos Hugense en Ton Klos van Meatless, Paul van Trigt en Ron Kinkelaar van...

Nieuw Nederlands instituut voor voedselveiligheid

Nieuw Nederlands instituut voor voedselveiligheid

RIKILT Wageningen University & Research en het Laboratorium voor Voeder- Voedselveiligheid van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vormen vanaf 1 juni 2019 een nieuw instituut. Deze nieuwe organisatie krijgt de naam Wageningen Food Safety Research (WFSR) en maakt onderdeel uit van Wageningen University & Research. Op 14 januari...

Slachthuis Dokkum voorkomt verspilling met mobiel slachthuis

Slachthuis Dokkum voorkomt verspilling met mobiel slachthuis

Slachthuis Dokkum gaat voortaan met een mobiel slachthuis de boer op om kreupele koeien op de boerderij te kunnen slachten. Onder de huidige welzijnsregels mag kreupel vee niet vervoerd worden naar het slachthuis. De boer moet zijn kreupele dieren op de boerderij laten doden en daar vandaan - tegen betaling - laten afvoeren naar het destructiebedrijf....

Geef wijzigingen inkomen door aan Belastingdienst

Geef wijzigingen inkomen door aan Belastingdienst

Bij zo’n 360.000 zzp’ers valt in deze periode de voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2019 op de deurmat. Ook zzp’ers in de vleessector ontvangen deze. De Belastingdienst adviseert hen om hun geschatte inkomen door te geven. Zo beperken zij de kans dat zij bij de aangifte inkomstenbelasting over 2019 voor verrassingen komen te...

Too Good To Go redt Horecava-eten van verspilling

Too Good To Go redt Horecava-eten van verspilling

Vier dagen lang proefden vele tienduizenden bezoekers in de Amsterdamse RAI eten en drinken tijdens de Horecava, die afgelopen week zijn 63e editie beleefde. Ieder jaar worden dagelijks containers vol overgebleven etenswaren weggegooid. Joost Rietveld, directeur van de Nederlandse tak van de anti-voedselverspillingsapp Too Good To Go, vertelt hoe zijn...

Na actie Stichting Agri Facts stelt PBL cijfers klimaatwinst bij

Na actie Stichting Agri Facts stelt PBL cijfers klimaatwinst bij

Na actie van Stichting Agrifacts stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) de cijfers over de klimaatwinst die gepaard gaat met halvering van de vleesconsumptie bij. Halvering van de vleesconsumptie in heel Europa leidt tot een vermindering van broeikasgassen van 2 tot 4 procent, afhankelijk van de vleessoort die men laat staan (kip, varken of...

Volop trends op de Horecava

Volop trends op de Horecava

Bij aankomst op de Horecava word je verwelkomd met bitterballen en andere snacks. Bij binnenkomst staan andere standhouders je op te wachten met hun vers bereide vleeshapjes, koek, gebak en ook vis. Je kunt er niet omheen: de Horecava gaat over eten. Het Innovation Lab laat de nieuwste ontwikkelingen en trends zien. De Amster-Damhertenrookworst won...

Overname Frisia Food door CFG Poultry

Overname Frisia Food door CFG Poultry

De Friese vleeskuikenslachterij Frisia Food uit Haulerwijk is overgenomen door de pluimveevleesverwerker CFG Poultry uit Nijkerk in Gelderland. Op 1 januari nam Cuparius Capital, de eigenaar van CFG Poultry, alle aandelen van Frisia Food overgenomen. De bedrijven maakten in oktober 2018 al bekend dat zij intensief gingen samenwerken. Voor de aan Frisia...

Vleessnackproducent OSI lanceert Deli Burger tijdens de Horecava

Vleessnackproducent OSI lanceert Deli Burger tijdens de Horecava

Op de Horecava lanceert OSI Europe het burgerconcept ‘The Deli Burger’, een foodtrend uit New York. De Deli Burger is een premium burger gecombineerd met luxe vleeswarentoppings. Daarnaast presenteert het bedrijf twee nieuwe kipfiletsnacks onder het merk Foodworks: de Laguna Cripsy Chicken en de Mega Crispy Fingers. Deli Burger “Wij...

Vlees+ is volledig vernieuwd
Vlees+ is volledig vernieuwd

Vlees+, het platform voor de vleesprofessional, is volledig gerestyled.

Lees meer
Bestel nu Gratis 2 proefnummers
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
VIP Journaal

Agenda

Biofach 2019

13 februari 2019 - 16 februari 2019

Lees meer

Horecabeurs Bredene

25 februari 2019 - 28 februari 2019

Lees meer

Horecatel

10 maart 2019 - 13 maart 2019

Lees meer