Recept: Meesterlijk Gevulde Varkensrollade

5 november 2014

Epos inspireert de slager ook dit najaar met tal van bijzondere recepten. Dit keer: een Meesterlijk Gevulde Varkensrollade.

Samenstelling

  • 1000 g varkensfilet
  • 200 g gedroogde appelstukjes (06002K)
  • 20 g rolladekruiden ingekapseld (01675K)
  • 70 g Meesterlijke Kruidenolie da Vinci Groen (07954DS)
  • rolladekoord Rood-Wit NR 16/32 (03030KL)

Bereiding

Snijd de varkensfilet in en klap open, zodat er een lange lap ontstaat. Bestrooi de filet met de rolladekruiden en leg hier stukjes gedroogde appel op. Rol het geheel op, zodat er een rollade ontstaat en bind het geheel vast met het rolladekoord. Bestrijk het geheel met de Meesterlijke Kruidenolie da Vinci Groen.

Consument

Verwarm de oven op 200˚C en braad vervolgens de rollade in de voorverwarmde oven op 150˚C in circa 45 minuten. Of braad de rollade rondom in de pan in circa 45 minuten.

Altijd op de hoogte blijven?