Epos inspireert de slager deze zomer met verrassende recepten, zoals Meesterlijke BBQ-tapas: Spaanse balletjes.
Samenstelling
- 1000 g half-om-half gehakt
- 100 ml water
- 400 g Bistrosaus Tomaten Salsa (08453P)
- 50 g Merquezegekruid (01586K)
- 35 g Spaanse Toppingsaus (08165K)
- 100 g cherrytomaatjes
- 100 g sjalotten
- 100 g aardappelblokjes (voorgegaard)
- verse peterselie
- tapasschaaltjes
Bereiding
Kruid het gehakt met Merquezegekruid en Spaanse Toppingsaus. Meng vervolgens het water door het gehakt en maak mooie balletjes (van circa 20 gram). Schenk circa 20 gram Bistrosaus Tomaten Salsa in het schaaltje. Leg hier de blokjes aardappel, halve cherrytomaatjes en fijngesneden sjalotjes op. Leg hier vervolgens drie balletjes gehakt op en garneer met fijngesneden peterselie.
Consument
Gaar de BBQ-tapas op de barbecue, afgedekt met folie in circa 15 minuten of in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende 10 minuten.