Epos inspireert de slager met verrassende recepten, toegespitst op het seizoen. Deze keer: een winters stoofpotje.
Samenstelling
- 1000 g runderstoofvlees
- 500 g verse uienringen
- 75 g ontbijtspek (blokjes)
- 1 blik champignons (11007BLIK1)
- 200 g wortel
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 50 gr Goulash-Hacheemelange (01175K)
- 500 gr Wintersaus (08998K)
Bereiding
Snijd het stoofvlees in blokjes en kruid met de Goulash-Hacheemelange. Laat een klont boter in de pan bruin worden en braad het vlees zachtjes aan. Voeg de uien, spekblokjes, knoflook en wortel toe en laat het geheel 3 uur zachtjes stoven. Voeg wanneer het vlees gaar is, de Wintersaus en de champignons toe. Laat het gerecht afkoelen.
Consument
Verwarm het geheel in de oven of magnetron. In de magnetron in circa 5 minuten op 750 watt en in de pan op laag vuur gedurende 15 minuten.