Recept van Epos: Winterse Ballen

20 januari 2016

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, bijvoorbeeld Winterse Ballen.

Ingrediënten:

  • 1000 gram gehakt (30% rundersnippers, 70% varkenssnippers)
  • 100 gram Slagers-Gehaktballenmix N.R. (02372K)*
  • 100 gram verse ui (blokjes)
  • 40 gram Delicatesse Braadgrillkruiden N.R. (02381K)*
  • 100 gram water

Bereiding

Vermeng het gehakt met de Slagers-Gehaktballenmix N.R., de uitjes en het water. Vorm ballen van circa 125 gram en leg deze in een braadslee. Bestrooi het geheel met de Delicatesse Braadgrillkruiden N.R. Braad de Winterse ballen in de voorverwarmde oven op 125℃ in circa 30 minuten of tot kern 68℃.

Consument

Verwarm de ballen in een koekenpan in circa 10 minuten.

* Deze producten bevatten minder zout dan reguliere producten in dezelfde categorie en worden aangeduid met de term N.R. (Natrium Reductie).

Altijd op de hoogte blijven?