Zoete, pittige Gildehoen kippendijen

Scheria_Stompwijk_2016_LR_01

Altijd al willen weten wat nou precies het verschil is tussen een reguliere kip en onze 3 sterren polderhoen? Altijd al willen weten welke kip bij uw bedrijf past? Altijd al een website willen hebben OOK voor de consument?

Zie onze vernieuwde website www.scheria.nl.

Onze nieuwe BBQ-folder is ook verschenen en we hebben nieuw promotiemateriaal. Vraag naar het verkoopteam voor meer informatie of een exemplaar van de BBQ-folder.

Scheria_Stompwijk_2016_LR_01

Zoet en pittig tegelijk

Malse kippendijen van de Gildehoen in een marinade van honing en chilisaus. Verrassend lekker op de barbecue!

  •  

Benodigdheden:

  • kom
  • barbecue (of grill)
  • kwastje
  • schaal
  • pan

Ingrediënten:

  • 8 ontbeende Gildehoen kippendijen
  • 1 l kippenbouillon (van een blokje)
  • 3 eetl. honing
  • 2 eetl. hot chilisaus of 1 chilipepertje in stukjes
  • 3 eetlepels Sesamzaad (om te strooien)
  • 2 eetlepels BBQ saus
  • 1 teentje, gehakte knoflook
  • 2 eetl. ketjap
  • eventueel 2 theel. sambal
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding:

Zet de barbecue vast aan. Gaar de kippendijen in kippenbouillon ongeveer 10 min. op laag vuur voor. (Kan ook uit de oven, dan hoeft de kip niet voorgekookt te worden.) Haal de kip uit de bouillon en bestrooi met peper en zout. Maak de honing, de chilisaus, de BBQ-saus, de knoflook en ketjap tot een smeuïge marinade. Voor wie het nog heter mag, je kunt hier ook nog de sambal aan toevoegen. Smeer de kippendijen hier meerdere keren royaal mee in. Leg de kip op de barbecue (of grill) voor ongeveer 10 min. Doe het deksel van de barbecue dicht voor een lekkere rooksmaak. Strooi de sesamzaadjes rondom op de kip. En laat het geheel nog 3 min. roosteren op de barbecue.

Lekker met een koude rijstsalade.

Reactie toevoegen