'Ambachtelijk werk is kicken!'

16 december 2014

Nel Schellekens van Gasterij de Gulle Waard werkt veel samen met slagers. Zelf je producten maken is de enige manier om in de toekomst te overleven, stelt ze. “Ambachtelijk werken is kicken! Als ik dat niet zou doen, zou ik de helft van mijn geluk missen in het leven”, aldus de vakfanaat, die al haar dieren zelf uitbeent en verwerkt.

Eierwekker

“Als ik hammen kook, zet ik midden in de nacht de eierwekker om bij de hammen te kijken en de temperatuur aan te passen", vertelt patron-cuisinier. "Echt werk loont!”

Zelf doen

Het vakmanschap van een slager kun je volgens de topkok aflezen aan zijn vitrine. “Ik begrijp het niet als slagers kant-en-klare snitten inkopen. Wat is er mis met zelf je eigen varken uitsnijden? En wat er extra te halen is, laat je toch niet liggen? Maak bijvoorbeeld een nierragout in plaats van bami en nasi.”

Lees het complete interview met Nel Schellekens in de komende editie van Vlees+ (12 december op de mat)

Altijd op de hoogte blijven?