Dag van de Slager bijna van start

8 april 2014

Donderdag 10 april 2014 vindt voor de tweede keer de Dag van de Slager plaats. Op deze dag tonen de deelnemende slagers hun slagersambacht in volle glorie. Het thema van de dag is ‘de Kunst van de Slager’. Het atelier van de slager is geopend om jong en oud de kunst van de slager te laten zien, beleven en proeven.

Kunst

Wat de slager creëert, is kunst! Voor dag en dauw staat de slager op om een prachtig stuk vlees, heerlijke vleeswaren of makkelijke maaltijden te creëren. Het ambachtelijke slagersvakmanschap zorgt ervoor dat honderdduizenden mensen dagelijks kunnen genieten van het beste dat de slager biedt. Het ambachtelijke vakmanschap van de slager is anno 2014 ook een modern beroep dat duizenden mensen een mooie toekomst biedt.

Deelnemers

De 350 deelnemende slagers hebben voor de Dag van de Slager een eigen programma ontwikkeld. Denk hierbij aan open huis om een kijkje achter de schermen te nemen, er worden diverse demonstraties gegeven zoals van het uitbenen van een half varken of runderstomp tot hoe maak je verse worst en vleeswaren. Ook bezoeken diverse slagers met hun klanten de veehouder waarvan ze de dieren betrekken. Uiteraard kan er ook geproefd worden van allerlei lekkernijen. Op www.dagvandeslager.nl/deelnemers zijn alle deelnemende slagers en hun programma te vinden.

Koffietijd

In de week naar de Dag van de Slager en op de dag zelf wordt dagelijks aandacht besteed aan de slager en de Dag van de Slager in Koffietijd bij RTL 4. Op deze manier wordt de slager in het zonnetje gezet en weet iedereen in Nederland dat zij op 10 april en daarna naar de slager moeten! De slager komt in beeld in zijn rol als ambachtsman en werkgever. Samen met chef-kok Caspar Bürgi laat de slager de komende week zijn kunsten zien. Denk aan streekgerechten, maar ook aan barbecuetips van de slager voor de consument. Op de Dag van de Slager kookt een slager een heerlijk recept met Caspar en bezoekt de reporter samen met KNS-voorzitter Ad Bergwerff één van de deelnemende slagers in het land, te weten Theo Beerens van de gelijknamige slagerij in Eindhoven.

  • De volgende slagers werken mee aan het programma:

Maandag: Franz Gerritschen, Slagerij Gerritschen, Zevenaar.

Dinsdag: Jeroen Kroon, Slagerij Anton van Pijl, Nieuwegein.

Woensdag: Bert Jan Lantinga, Lantinga Slagerijen, Meppel.

Donderdag: Carla van Eijk, Slagerij Van Eijk, Voorschoten.

Om consumenten te attenderen op de week is ook een radiocampagne ingezet.

Altijd op de hoogte blijven?