'Kweekvlees voor 70 euro per kilo'

7 augustus 2014

De Maastrichtse hoogleraar Mark Post denkt nog anderhalf jaar nodig te hebben en dan kan zijn hamburger van laboratoriumvlees verkocht worden. Dat schrijft FoodHolland op basis van berichtgeving van De Gooi- en Eemlander.

Hij denkt dat het vlees voor 70 euro per kilo geproduceerd kan worden. Voor de eerste hamburger op basis van kweekvlees die hij vorig jaar presenteerde lagen de kosten nog op 250.000 euro. Dat vertelde de wetenschapper op 5 augustus bij de presentatie van het Kweekvlees Kookboek van kunstenaar en wetenschapper Koert van Mensvoort, waarvan Post het eerste exemplaar overhandigd kreeg.

Post vertelde dat er nog een paar uitdagingen liggen die opgelost moeten worden alvorens het product de markt op kan. "Los van de smaak die nog niet optimaal is en de textuur moet de kweekburger ook een bron van goede voedingsstoffen zijn. De vitamine B12, bijvoorbeeld, ontbreekt nu nog. Het doel is om niet alleen een lekkere maar ook een gezonde hamburger te serveren."

Altijd op de hoogte blijven?