KNS reageert op preview Keuringsdienst van Waarde

16 april 2015

Het programma Keuringsdienst van Waarde besteedt donderdagavond aandacht aan lamsvlees. In de preview wordt gesuggereerd dat er slagers zijn die lamsvlees verkopen dat echter geen lamsvlees is. Als dit zo is moet deze bedrijven aangepakt worden, stelt de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie op haar website.

Ontstemd

"De KNS is zeer ontstemd over de berichtgeving. Het beeld dat wordt neergezet van de slager is niet het beeld zoals de consument dat herkent. De consument die steeds kritischer wordt op wat hij eet, vindt steeds vaker de slager voor een betrouwbare leverancier van zijn vlees. De slager staat voor betrouwbaar en vertrouwen", schrijft de brancheorganisatie.

Transparant

"Uiteraard moet vlees, elk soort, op transparante wijze worden aangeboden. De correcte benaming met informatie over slachtdier en herkomst is essentieel. Misleidende communicatie mag en kan niet. De KNS is van mening dat frauderende en misleidende vleeshandelaren (ook slagers) hard moeten worden aangepakt door de overheid, middels de NWA, in een tijd waarin de vleessector het voedselvertrouwen weer terug moet verdienen. De consument kan de slager te allen tijde bevragen over de herkomst van het vlees in zijn winkel. En dat maakt de slager uniek."

Altijd op de hoogte blijven?