Van Hest maakt Lekkerste Bal Gehakt

24 september 2015

Keurslagerij van Hest uit Goirle maakt de Lekkerste Bal Gehakt van 2015. Juryvoorzitter en culinair journalist Felix Wilbrink riep Paul Brands van Keurslagerij van Hest uit tot winnaar tijdens de prijsuitreiking in de Jaarbeurs Utrecht, waar de vakbeurs Vlees 2015 plaatsvond. Ook werd de prijs voor de Lekkerste Gehaktvariant uitgereikt aan Theo Beerens van Slagerij Beerens uit Eindhoven.

Top-3

De tweede prijs is gewonnen door Keurslagerij Ron de Kwant uit Hank, die vorig jaar ook tot de finalisten van de Lekkerste Bal Gehakt behoorde. Daarnaast behaalt Keurslagerij Ron de Kwant ook de tweede plaats in de Lekkerste Gehaktvariant met zijn ‘Slagers Sushi’. Ook de derde prijs ging naar een slager die eerder goed scoorde bij de Lekkerste Bal Gehakt. Beerens Slagerij & Traiteur uit Best gaat dit jaar met de derde prijs naar huis.

De gehaktballen van Paul Brands van Keurslagerij van Hest winnen de titel de Lekkerste Bal Gehakt, omdat deze hoog scoren op alle fronten. De jury lette onder meer op uiterlijk, geur en kleur, structuur, kruiding en natuurlijk op smaak. Daarnaast bestond de finaleronde uit een mysteryshopping, oftewel een consumentenaankoop, om te vergelijken of het winkelproduct van dezelfde kwaliteit is als het wedstrijdproduct.

Karakter

De jury, bestaande uit Felix Wilbrink culinair journalist en juryvoorzitter, slager en winnaar van 2014 Marco van Strien en SVO-docent Ruud van Gils, zegt over de Lekkerste Bal Gehakt: “Een lekkere bal gehakt moet karakter hebben. Het moet een mooi gevormde bal zijn met een pure, eerlijke vleessmaak zonder fratsen. Deze topper heeft inderdaad een natuurlijke vleesgeur én smaak die hoort bij een authentieke gehaktbal. Een heerlijke smaak en mooi rul, een klassieker dus!”

Paul Brands deed al eerder mee met de vakwedstrijd, maar haalde niet eerder het erepodium. Een trotse Brands zei enthousiast: "Ik vind het geweldig dat we als team deze prijs voor de Lekkerste Bal Gehakt hebben gewonnen! Dit succesproduct is bij klanten ook erg populair. Het winnen van de Lekkerste Bal Gehakt 2015 is echt een eer en een bevestiging dat we goed bezig zijn."

Alle finalisten ontvingen een oorkonde uit handen van de jury. De overige finalisten in de Lekkerste Bal Gehakt 2015 in willekeurige volgorde:

  • Keurslagerij Willy Beerens, Liempde
  • Slagerij Dennis van de Ven, Schijndel
  • Gildeslager van Laar, Bergambacht
  • Keurslager Kluijtmans, St. Oedenrode
  • Keurslager Koen van Vugt, Drunen
  • Keurslagerij Rien Baas, Leerdam
  • Slagerij Bood, Heemstede

Lekkerste Gehaktvariant 2015

Theo Beerens van Slagerij Theo Beerens uit Eindhoven maakt de Lekkerste Gehaktvariant van 2015 met zijn ‘Meatbowl’. Een gehaktkom gevuld met verse groenten en aardappelmousse. “Een gehaktvariant die meegaat met de voedingstrend van nu!”, aldus de jury.

De ‘Slagers Sushi’ van Keurslagerij Ron de Kwant uit Hank won de tweede prijs. De Gehakt-Slof van Vleeschhouwerij C. van den Berg uit Zetten won de derde prijs in de wedstrijd om de Lekkerste Gehaktvariant. Bij de gehaktvariant draait het om verschillende elementen. Creativiteit, smaak, presentatie en uitvoering zijn allemaal belangrijke onderdelen voor een geslaagde gehaktvariant. De overige twee finalisten zijn Slagerij Buth uit Ooltgensplaat en Keurslager van Caulil uit Etten-Leur.

De Lekkerste Bal Gehakt en de Lekkerste Gehaktvariant is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. Daarnaast organiseert de KNS ook de Spare Ribs Trophy en de Grote Grillworsttest.

Altijd op de hoogte blijven?