Veilen overtollige machines biedt ruimte voor nieuwe investeringen

Bedrijfsinformatie Troostwijk oude machines 1

Geef gebruikte machines een tweede leven

Machines en gereedschappen die ongebruikt in de hoek staan? Je ziet het bijna overal. Zonde, want gebruikte machines zijn in binnen- en buitenland zeer gewild en brengen meer op dan u denkt. Hergebruik van machines krijgt binnen de vleesbranche echter nog weinig aandacht, terwijl circulaire economie steeds belangrijker wordt.

Binnen de vleesindustrie wordt circulair vaak beperkt tot de eigen processen. Afvalstromen, zoals warmte/koude, afvalwater etc., worden (her)gebruikt. De vleesindustrie kijkt echter vaak niet naar de circulariteit van hun productiemiddelen. Terwijl er in het productieproces goede voorbeelden van circulariteit te zien zijn. Denk bijvoorbeeld aan de koe. Een koe wordt gehouden om melk te geven. Ze eet gras en levert melk en mest. De melk dient als grondstof voor de zuivelindustrie; de mest laat het gras weer groeien… Aan het einde van haar melkproducerende leven wordt de koe volledig ontmanteld om vervolgens van de componenten weer nieuwe andere producten te maken. In feite wordt bijna alles van het dier nogmaals gebruikt.

Hergebruik van machines is binnen de industrie nog niet vanzelfsprekend. Enerzijds omdat men gewoon niet weet dat er in binnen- en buitenland veel vraag is naar gebruikte machines, anderzijds omdat het idee leeft dat gebruikte machines geen waarde meer hebben. En daar speelt Troostwijk Veilingen een belangrijke rol.

Troostwijk_Schema

Je zou kunnen zeggen dat we al meer dan 90 jaar onderdeel zijn van de circulaire economie. Zodra een machine uit productie is genomen, wordt hij vaak “bewaard”. Helaas zie je zelden dat een geparkeerde machine weer opnieuw in het productieproces wordt opgenomen. Tijdens de parkeerfase van de machine komen er vaak nieuwe inzichten. Niet alleen op technisch vlak, maar vooral ook op het gebied van hygiëne. De “geparkeerde” machine voldoet dan al snel niet meer aan de nieuwste visie en staat te verstoffen. En dat is niet nodig, want er is veel vraag naar gebruikte machines.

Met een online veiling vinden overtollige machines snel een nieuwe eigenaar en brengen ze de beste marktconforme prijs op. Vaak meer dan u denkt want alles heeft waarde. Ons wereldwijde koperspubliek wil graag gebruikte machines en gereedschappen uit Nederland want ze zijn veelal goed onderhouden en daardoor snel weer operationeel. Online veilen is niet alleen interessant om overtollige machines te verkopen maar ook als u apparatuur wilt vervangen. De opbrengst biedt ruimte voor nieuwe investeringen. En als u besluit uw bedrijf te beëindigen dan levert een online veiling een mooi startkapitaal op voor nieuwe activiteiten.

Meer weten over de oplossingen die Troostwijk Veilingen biedt voor surplus machines?

Neem dan contact met ons op: www.troostwijkauctions.com of bezoek ons op de Slavakto: Standnummer C055