Artikelen
Recht op billijke ontslagvergoeding?
Veel werkgevers weten niet dat een werknemer na opzegging van de arbeidsovereenkomst met instemming van het UWV, de kantonrechter alsnog om een billijke vergoeding kan vragen.
Marketing voor ondernemers met lef
Veel ondernemers proberen klanten te lokken door hun kennis te delen. Helemaal verkeerd schrijft Aartjan van Erkel in zijn nieuwe boek Nummer 1. Hij gelooft dat je niet je kennis gratis moet delen, maar moet entertainen. “Stop met teachen, begin met teasen.”
Volop dynamiek bij Slagerij Roelofs
Ilja Roelofs is in veel opzichten geen standaard slager. Zo is zijn zaak gevestigd op een industrieterrein en leverde hij jarenlang vooral aan horeca; de winkel was een ondergeschoven kindje. Maar die tijd is voorbij. Steeds meer klanten ontdekken de zaak, die vorig jaar een totale metamorfose onderging.
Nivelleren
Uit de Voorjaarsnota werd al duidelijk dat het kabinet winstgevende ondernemingen en dga’s zwaarder wil belasten om de toenemende staatsuitgaven te dekken. Wat is daarover opgenomen in het Belastingplan 2023?
‘On hold’ zetten is geen ontslagname
Mag je een leer-/arbeidsovereenkomst direct beëindigen als je werknemer haar opleiding ‘on hold’ wil zetten? Soms trekt de werkgever aan het kortste eind.
Van kop tot staart: varken
Er is in Nederland geen enkel stukje vlees dat zoveel wordt gegeten als dat van het varken. Helaas komt de consument vaak niet veel verder dan de karbonade, sparerib, varkenshaas of schnitzel. Hoog tijd dat dat verandert, vindt slager en auteur Gertjan Kiers.
Lange 'vakantie'
Schiphol kampte deze zomer niet alleen met personeelstekort. Soms ging het op de werkvloer ook goed mis, blijkt uit een casus.
Jouw werknemers als ambassadeurs
Goed werkgeverschap zorgt voor een hoge betrokkenheid, minder stress en meer werkgeluk onder je personeel. Je positioneert je bedrijf er ook mee als aantrekkelijk voor potentiële nieuwe werknemers. “Het is van cruciaal belang dat de boodschap die je extern communiceert, klopt met wat er daadwerkelijk op de werkvloer gebeurt. Is dat niet zo? Dan vind...
Tips en tricks voor de Slavakto-vakwedstrijden
Menig collega droomt van een mooie bekroning of kampioenschap bij de Slavakto-vakwedstrijden. Maar het behalen van een prijs gaat niet vanzelf. In dit artikel deel ik tips en tricks en do’s en don’ts die u kunnen helpen een hogere score te verwezenlijken.
Fikse stijging vleesprijzen
In de eerste helft van dit jaar zijn de vleesprijzen flink gestegen. Vooral rund- en kalfsvlees is aanzienlijk duurder geworden, met een prijsstijging van ruim 14 procent.
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.
InschrijvenVleesmagazine 8 | december 2022

Het thema van Vleesmagazine 8 is digitaliseren en automatiseren. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!
Lees verderVerpakkingsspecial 2021

De eerste Machinebouwspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verder