Artikelen
De ondernemer en een echtscheiding
Dat een echtscheiding emotionele gevolgen heeft, is bekend. Maar een scheiding heeft ook financiële gevolgen en al helemaal als er een eigen onderneming is. Wanneer u of uw partner een eigen onderneming heeft, moet er meer worden geregeld. Daar komen allerlei (juridische) vragen bij kijken.
Boeuf bourguignonne
Degens inspireert de slager met lekkere en bijzondere recepten. Bijvoorbeeld dit recept voor Boeuf bourguignonne.
‘Zo kunt u de komende feestdagen eenvoudig wild verkopen’
Neven Food, een bedrijf dat onder dezelfde paraplu valt als de firma Epos, komt op de markt met een leuk en makkelijk wildproduct: kant en klare konijnenbouten. Voor collega’s die toch eens aan de slag willen gaan met wild is dit een uitgelezen kans om dat op te pakken.
Huisgemaakte kiprollade
Degens inspireert de slager met lekkere en bijzondere recepten. Bijvoorbeeld dit recept voor huisgemaakte kiprollade.
Continuïteitsproblemen
In deze moeilijke tijd komen veel ondernemers in de problemen. Het is aan te bevelen om bij continuïteitsproblemen aandacht te schenken aan de aanwezige fiscale eenheden vennootschaps- en/of omzetbelasting.
To BIK or not to BIK?
Het kabinet wil met de nieuwe Baangerelateerde investeringskorting (BIK), bedrijven stimuleren om tijdens de coronacrisis te blijven investeren. De meningen zijn verdeeld over het nut van deze regeling.
Trend biedt kansen en elke slager reageert er anders op
Wat worden de trends van 2021? En in hoeverre maakt de slager gebruik van trends in de branche? Terwijl de een zich volledig stort op nieuwe smaken, digitale mogelijkheden en een bezorgservice, profileert de ander zich door dat juist níet te doen.
‘Leren van fouten helpt om een goede slager te worden’
Max Koning (25) wist op zijn vijftiende al dat hij slager wilde worden, maar dat hij nu al zijn eigen slagerij zou hebben was onverwachts. Max rondde alle slagersopleidingen van SVO vakopleiding food af en is sinds vorig jaar eigenaar van Keurslagerij Max Koning in Blokker.
'Nieuwe’ rol voor vers
Dat voeding gerelateerd is aan onze gezondheid en kwaliteit van leven, is al lang geen nieuws meer. En dat verse producten daar een belangrijke rol in spelen, mogen we ook veronderstellen. Maar waaróm kiezen we steeds vaker voor vers en waar kopen we die producten het liefst?
Wagyu uit de polder
Wagyuvlees is bezig aan een opmars. Klanten komen van heinde en ver naar Het Koeienhuis in Benningbroek. Daar verkopen Klaas en Wendy Vlaar hun exclusieve rundvlees. Het gemarmerde vlees is de droom van menig carnivoor. En niet alleen de bekende dure delen zijn de moeite waard. “Onze wagyuburgers zijn niet gekruid, wij kruiden onze koeien.”