Artikelen
Nieuwe regels verliesverrekening VPB

Nieuwe regels verliesverrekening VPB

Vanaf 1 januari 2022 gaan er nieuwe regels gelden voor verliesverrekening in de vennootschapsbelasting (VPB). In dit artikel leest u over de veranderingen.

Variëren met wokschotels

Variëren met wokschotels

Van meerdere collega’s hoor ik dat kant-en-klare maaltijden al zorgen voor meer dan de helft van hun omzet. De slagerij wordt steeds meer een maaltijdwinkel. De consument wil kwaliteit en gemak en dat kunnen wij, als ambachtelijke slagers, bieden. Voor dit nummer heb ik een wokschotel gemaakt: eenvoudig te maken, presenteert mooi, een hoge winstmarge...

Mondkapjesplicht en werk

Mondkapjesplicht en werk

Sinds 1 december 2020 is het dragen van een mondkapje verplicht in alle openbare en overdekte ruimten, in het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen. Voordat deze wettelijke verplichting werd ingevoerd, gold slechts een dringend advies tot het dragen van een mondkapje in openbare binnenruimtes.

Vleesbranche volop in beweging

Vleesbranche volop in beweging

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.”

Variëren met grillworst

Variëren met grillworst

De grote grillworsttest van de KNS is weer geweest. Misschien bent u één van de gelukkigen die in de top tien staan. In dat geval: gefeliciteerd! De test is voor mij een mooie aanleiding om grillworst te maken voor deze rubriek.

‘Klantcontact is leuk, maar ik sta het liefst te snijden’

‘Klantcontact is leuk, maar ik sta het liefst te snijden’

Jan Willem van Vliet twijfelde al een tijdje over de opleiding die hij volgde, toen kennissen hem vroegen of hij wel eens aan het slagersvak had gedacht. Jan Willem had altijd al een passie voor vlees en een baan in de slagerij zag hij helemaal zitten. Inmiddels is hij bezig aan zijn tweede mbo-opleiding bij SVO vakopleiding food, de mbo 3-opleiding...

‘Overweldigende internationale belangstelling voor GravityTray’

‘Overweldigende internationale belangstelling voor GravityTray’

De twee creatieve ondernemers Luc van den Broek en Rinze Willemsen stoorden zich al heel lang aan het absorber-matje in de vleesbakjes in de supermarkt. Net als consumenten, retailers, p.roducenten en recyclebedrijven. Na een zoektocht van een aantal jaren naar de juiste folie en machine, is het nu zo ver. Het nieuw ontwikkelde bakje, getiteld GravityTray,...

Hier koopt meesterslager wouter van de veen zijn (levende) Vlees

Hier koopt meesterslager wouter van de veen zijn (levende) Vlees

De Ederveense meesterslager Wouter van de Veen werkt intensief samen met Arend Hardeman, de mester van wie hij zijn levende vee koopt. “Ik ben slager omdat ik het héle vak mooi vind, niet om alleen in de winkel te staan. Voor mij horen de levende inkoop en het slachten erbij.”

Smokey shoarmaspies

Smokey shoarmaspies

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Smokey shoarmaspies.

Indonesian shaslick

Indonesian shaslick

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Indonesian shaslick.

Vlees+ 2 | april 2021
Vlees+ 2 | april 2021

De thema's van dit nummer van Vlees+ zijn industrie en vega. Lees het nummer hier online.

Lees verder
Verpakkingsspecial 2020
Verpakkingsspecial 2020

De EVMI Vepakkingsspecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine. 

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar Vlees+
voor slechts € 49,99 ex. BTW 

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Agenda

Training VITAL allergenen web-based (English spoken)

20 april 2021

Lees meer

Webinar Belastingdienst over nieuwe EU btw-regels

20 april 2021

Lees meer

Training VITAL allergenen klassikaal

18 mei 2021

Lees meer
Vlees + op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea