Blogs
Plastic

Plastic

Wij gebruiken met z’n allen teveel. Teveel fossiele brandstof, water, eten, stroom, materiaal, ons lichaam, de natuur, het regenwoud, de mobiele telefoon, zout, suiker, E-nummers, vlees en ga zo maar door. Kan het niet wat minder? Helaas begint een beter milieu nog steeds bij de buren. Toch zijn er genoeg mensen die er alles aan doen om een steentje...

Zout

Zout

Na de vakantie weer goede voornemens? Nee toch niet, want genieten mag of moet weer. De vakantie geeft je de ruimte om waar je ook bent te genieten van lekkere en mooie smaken. Ook na de vakantie mogen wij genieten van al wat de natuur ons biedt. Op vakantie heb ik genoten van heerlijke gefermenteerde producten van worsten tot visconserven. Nu hoor...

Less is more, of niet?

Less is more, of niet?

Je kan geen artikel lezen of het gaat over minder. Minder vlees, minder zout, minder suiker, en ga zo maar door. Dat wij minder vlees moeten gaan eten dat weten we. Je kunt als slager ook best minder vlees verkopen maar dan wel iets heel lekkers, producten waar de consument voor omrijdt. Natuurlijk kun je ook enkele vega-producten opnemen in je assortiment,...

Communicatie

Communicatie

We praten met klanten, instrueren medewerkers, mailen met leveranciers, appen met familie, bellen met collega’s en zo kan ik nog wel even doorgaan. Goed beschouwd blijft er niet eens zo heel veel tijd over voor het echte creatieve vakwerk. Zeg nu eens eerlijk; wanneer heeft u voor het laatst de toonbank gevuld of worst gemaakt zonder allerlei...

Trends in food

Trends in food

De consument gaat meer vegetarisch eten en laat vlees links liggen. Ik denk dat mensen zeker minder vlees eten maar wel steeds meer voor kwaliteit gaan. En voor andere vleesdelen en vleessoorten, dus meer wild en gevogelte. Kip groeit al jaren en zeker ook de andere rassen dan alleen de platte NL-kip. Mensen waarderen een mooi stukje vlees, met zorg...

Temperatuurbewakingssystemen

Temperatuurbewakingssystemen

Ze zijn niet meer weg te denken: temperatuurbewakingssystemen. Ze worden verkocht als hét systeem waarmee u als ondernemer alles onder controle kunt hebben, zonder u ergens zorgen over te hoeven maken. Wij zijn niet in de positie om daar iets van te vinden maar maken ons daar wel zorgen over. Waarom? Een kleine greep uit de vragen die wij daarover...

Vlees+ is volledig vernieuwd
Vlees+ is volledig vernieuwd

Vlees+, het platform voor de vleesprofessional, is volledig gerestyled.

Lees meer
Bestel nu Gratis 2 proefnummers
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
VIP Journaal

Agenda

Intervisie 2018

27 november 2018

Lees meer

IFFA 2019

4 mei 2019 - 9 mei 2019

Lees meer

International Young Butchers’ Competition 2019

4 mei 2019 - 5 mei 2019

Lees meer