Blogs
Met z’n allen

Met z’n allen

‘We doen dit samen’. Het klinkt soms als een bezwering, soms als troost dan weer bijna als dreigement. Want de piek van het coronavirus afvlakken werkt alleen als we ons allemaal aan de coronamaatregelen houden. Maar of we dat nou echt sámen doen?

Het nieuwe normaal

Het nieuwe normaal

Wat is er enorm veel veranderd sinds mijn laatste column. Schreef ik afgelopen editie nog over het plezier dat we hebben in ons vak, komt daar ineens een coronacrisis overheen. Onze minister-president zegt: “bleib zu Hause, restez à la maison, blijf thuis.” Hij heeft er ook nog een leuke kreet bij bedacht: “de intelligente lockdown.”

‘Verkeerd beeld van een slagerij’

‘Verkeerd beeld van een slagerij’

Eline Weijers (18) wilde altijd al aan de slag in de wereld van food. Haar opleiding Generation Food bij SVO past dan ook perfect bij haar. Haar eerste stage volgde Eline bij Keurslager Van Linschoten in Rotterdam. “Ik vond het zo leuk dat ik later misschien in een slagerij wil gaan werken.”

Vreugde en verdriet

Vreugde en verdriet

Elke dag met plezier naar je werk; ik denk weleens dat het slagersvak één van de mooiste beroepen ter wereld is. Maar ja, wie ben ik? Wij ‘vakidioten’ kijken door een soort roze bril naar ons beroep, wij vinden alles mooi aan ons vak. Of we nu moeten uitbenen, worst maken, toonbank vullen of klanten helpen; het maakt ons eigenlijk niet uit.

Rooskleurig

Rooskleurig

Het is alweer 2020, de tijd vliegt! Er is veel gebeurd het afgelopen jaar en het lijkt net alsof de hele ‘vleesschaamte-discussie’ in een stroomversnelling is geraakt. Was het eerst sporadisch dat we iets hoorden over minder vlees eten; tegenwoordig is het haast dagelijks.

Elke dag verbeteren

Elke dag verbeteren

Niet alleen onze studenten doen elke dag nieuwe kennis op. Ook onze opleidingen zijn voortdurend in ontwikkeling. Zo blijven we bij de tijd en kunnen we aansluiten op maatschappelijke ontwikkelingen en vragen uit het bedrijfsleven. Sinds dit jaar krijgen mbo-instellingen meer ruimte om te bepalen hoe zij hun kwaliteit kunnen verbeteren.

Vlees+ 3 | mei 2020
Vlees+ 3 | mei 2020

Met onder andere: Veiligheid door pH-meting, Creativiteit als wapen tegen coronacrisis, Slagerij Van der Meer en Veehouderij Kipster

Lees meer
Hygiënespecial 2020
Hygiënespecial 2020

De EVMI Hygiënespecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine. 

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar Vlees+
voor slechts € 49,99 ex. BTW 

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Agenda

Empack 2020

15 september 2020 - 17 september 2020

Lees meer

AgriFoodInnovation Event

25 november 2020 - 26 november 2020

Lees meer

Horecava 2021

11 januari 2021 - 14 januari 2021

Lees meer
Vlees + op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea