Blogs
Schaamte

Schaamte

Vliegschaamte, meer-dan -twee-kinderenschaamte, plasticschaamte en vooral niet te vergeten... vleesschaamte. Over een paar jaar loopt de consument als een dief in de nacht door de supermarkt met z’n pondje gehakt, heimelijk verstopt onder een paar forse rollen toiletpaper, hopende dat hij of zij niet gezien wordt! ­

Boeien, binden en behouden

Boeien, binden en behouden

De arbeidsmarkt wordt steeds krapper en het is een hele klus om goede mensen te vinden. Heb je de medewerker die je zocht binnengehaald, dan bestaat de kans ook nog dat hij of zij weggekaapt wordt door de concurrent. Er is een ‘war for talent’ gaande en dat merkt de slagersbranche ook.

De P’s

De P’s

Weet u nog hoe het zat? De ‘P’s’ van de marketinglessen van vroeger? Prijs, Product, Plaats, Promotie, Presentatie, Personeel. Voor deze P’s is het belangrijk dat ze met elkaar in verband staan en dat we ze niet beschouwen als losstaande componenten. Zo’n ‘samenspel’ van al deze P’s noemen we dan weer de marketingmix.

Week zonder Vlees biedt kansen

Week zonder Vlees biedt kansen

Meestal gaat het er hard aan toe in de discussie over wel of geen vlees eten. Vegetariërs lijken vlees eten soms bijna misdadig te vinden en verstokte vleeseters zetten ook de hakken in het zand. Tijdens de Week zonder Vlees afgelopen maart merkte ik eindelijk dat de discussie breder werd. Er was minder emotie en meer constructieve dialoog. Verschillende...

Let it be

Let it be

Toen ik nog in Utrecht aan de Pompelaan op de slagersvakschool zat, leerden we calculeren met een bruto winst percentage van 30%. Computers waren er nog niet (kun je nagaan hoe lang dat al geleden is!) maar met pen, papier en rekenmachientje konden we keurig in guldens en centen berekenen dat 30% bruto winst genoeg was om de kosten mee goed te maken.

Nieuwe technologieën stimuleren het leren

Nieuwe technologieën stimuleren het leren

SVO vakopleiding food vernieuwt haar onderwijs continu, zodat het past bij de manier waarop onze studenten het beste leren. Samen met experts op dit gebied ontwikkelen we nu onze visie op innovatie en starten we vernieuwende pilots waarmee we ons onderwijs verder willen verbeteren.

Vlees+ 5 | september 2019
Vlees+ 5 | september 2019

In dit nummer onder andere: Chef Nel Schellekens, Slager Dennis van de Ven, Ben the Spiceman, Biodynamische boerderij Natuurlijk Genoegen en De Koning Vlees.

Lees meer
Bestel nu Gratis 2 proefnummers
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Agenda

Vleesdag bij LeJean

28 oktober 2019

Lees meer

Gulfood Manufacturing

29 oktober 2019 - 31 oktober 2019

Lees meer

VAS 2019

4 november 2019 - 5 november 2019

Lees meer