Nieuws
Slagerij Pinckaers en Putman winnende Gildeslagers

Slagerij Pinckaers en Putman winnende Gildeslagers

Tijdens de jaarbijeenkomst van de Gildeslagers in Hotel van der Valk in Vianen zijn slagerij Pinckaers uit Eijsden en slagerij Putman uit Arnhem uitgeroepen tot respectievelijk Traiteur van het jaar 2019 en Worstmakerij van het jaar 2019. Thema van de bijeenkomst was ‘de kracht van verbinden’. Voorzitter Marianne Strijbos hoopte in haar...

IFFA Frankfurt in mei weer groter

IFFA Frankfurt in mei weer groter

Meet the Best is het thema van de internationale vakbeurs voor de vleesindustrie IFFA in Frankfurt, die elke drie jaar wordt gehouden. De beurs vindt plaats van 4 t/m 9 mei in Messe Frankfurt en is wederom groter. Ook de indeling is logischer gemaakt. Van handwerk tot hightech is te vinden op de beurs, vertelde de organisatie op de persconferentie in...

Duitse minister van Landbouw bij VanDrie Group tijdens IGW

Duitse minister van Landbouw bij VanDrie Group tijdens IGW

Bij de start van de Duitse beurs Internationale Grüne Woche (IGW) op 18 januari ontmoette de Duitse minister van Landbouw Julia Klöckner haar Nederlandse collega Carola Schouten bij de VanDrie Group. Chef-kok Edgar Buhrs serveerde daarbij een hartig ontbijt met quiche en pralines van kalfswangetjes. De IGW is een ontmoetingsplaats voor Nederlandse...

Nederlanders kopen het liefst in een fysieke winkel

Nederlanders kopen het liefst in een fysieke winkel

Ruim driekwart van de Nederlanders koopt het liefst in een fysieke winkel. Dat blijkt uit internationaal onderzoek in opdracht van Mood Media. Tegelijkertijd signaleert het GfK een groei van het aantal online bestedingen. In het eerste halfjaar van 2018 werd 25% van alle bestedingen aan producten en diensten online gedaan. Food is zelfs de sterkst...

Slagers kunnen zich inschrijven voor Confrérie des Chevaliers 2019

Slagers kunnen zich inschrijven voor Confrérie des Chevaliers 2019

Slagers kunnen zich tot en met 9 februari aanmelden voor de internationale vakwedstrijd Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau. De keuringen van de ingezonden producten vinden plaats op 16 en 17 februari. De winnaars van de internationale, nationale en rubrieksprijzen worden op 6 april bekend gemaakt tijdens een...

Week van de Slager toont veelzijdigheid ambacht

Week van de Slager toont veelzijdigheid ambacht

Van 13 tot en met 18 mei 2019 kunnen slagers weer het ambacht, de creativiteit en veelzijdigheid van hun vak laten zien tijdens de Week van de Slager. Naast een nieuwe naam en een nieuw logo heeft het evenement ook een nieuw thema: 'een verrassend veelzijdig vak’. Slagersvak en ambacht Het doel van de Week van Slager is hetzelfde als vorig jaar...

Duursema nieuwe directeur Detailhandel Nederland

Duursema nieuwe directeur Detailhandel Nederland

Hester Duursema start 11 februari als nieuwe directeur van Detailhandel Nederland. “Het gaat economisch goed met Nederland en de detailhandel groeit mee. Toch staan de prestaties van de sector onder druk op het gebied van groei, winst en de winkelbeleving. Om deze uitdagingen te lijf te gaan is het noodzakelijk dat de randvoorwaarden om te...

Ierse export naar Nederland groeit

Ierse export naar Nederland groeit

  De Ierse export naar Nederland groeide in 2018 met 10 procent. Iers rundvlees had hierbinnen een belangrijk aandeel. Opvallende stijgers waren zuivel, pluimvee en varkensvlees. Dit blijkt uit het rapport Performance & Prospects 2018/2019 van Bord Bia, de Irish Food Board. Nederland is een gezonde groeimarkt voor de Ierse voedingsmiddelenindustrie....

Seminar Plantaardig en vlees, scheiden of combineren

Seminar Plantaardig en vlees, scheiden of combineren

Stichting Expertisecentrum Slagersambacht organiseert op 4 februari het seminar 'Plantaardig en vlees, scheiden of combineren'. Dit seminar haakt in op de actuele discussie over vlees. Is de discussie terecht en hoe kan de sector daarmee omgaan? De sprekers op dit seminar zijn Jos Hugense en Ton Klos van Meatless, Paul van Trigt en Ron Kinkelaar van...

Nieuw Nederlands instituut voor voedselveiligheid

Nieuw Nederlands instituut voor voedselveiligheid

RIKILT Wageningen University & Research en het Laboratorium voor Voeder- Voedselveiligheid van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vormen vanaf 1 juni 2019 een nieuw instituut. Deze nieuwe organisatie krijgt de naam Wageningen Food Safety Research (WFSR) en maakt onderdeel uit van Wageningen University & Research. Op 14 januari...

Vlees+ is volledig vernieuwd
Vlees+ is volledig vernieuwd

Vlees+, het platform voor de vleesprofessional, is volledig gerestyled.

Lees meer
Bestel nu Gratis 2 proefnummers
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
VIP Journaal

Agenda

Bio-beurs

23 januari 2019 - 00:00

Lees meer

Keuring Grote Grillworsttest

00:00 - 24 januari 2019

Lees meer

Seminar Plantaardig en vlees, scheiden of combineren

4 februari 2019

Lees meer