Nieuws
Eerste kenniscafé VIA FIA

Eerste kenniscafé VIA FIA

Het eerste kenniscafé VIA FIA vindt plaats op dinsdag 28 januari. De gastspreker is Iris de Vries, huisarts met een missie en vicevoorzitter van de Vereniging Arts en Leefstijl. Het onderwerp is voeding en gezondheid. Belangstellenden kunnen zich nog steeds aanmelden voor deze middag.

Nutreco investeert in vis en vlees uit cellenkweek

Nutreco investeert in vis en vlees uit cellenkweek

Diervoederproducent Nutreco toont flinke interesse in de ontwikkeling van kweekvlees. Begin deze maand werd al een samenwerking met het Nederlandse Mosa Meat aangekondigd. Nu gaat het bedrijf ook nog samenwerken met BlueNalu, een Amerikaanse start-up die zich richt op het produceren van vis door middel van cellenkweek.

‘Ik wil de wereld een stukje mooier maken’

‘Ik wil de wereld een stukje mooier maken’

Het zijn uitdagende tijden, vindt Michel Driessen, CEO bij Verstegen Spices & Sauces. De markt verschuift, het klimaat verandert, en wereldwijd wordt de politiek onstabieler. Driessen wil Verstegen niet alleen zo goed mogelijk door deze tijd heen loodsen, maar er ook een ander bedrijf van maken. “Een organisatie die een positieve impact heeft op de...

VanDrie Group presenteert zich op Internationale Grüne Woche

VanDrie Group presenteert zich op Internationale Grüne Woche

In Berlijn vindt tot en met 26 januari de 94e editie van de Internationale Grüne Woche plaats. VanDrie Group presenteert zich in het Holland Paviljoen. Op 17 januari opende Minister Carola Schouten dit paviljoen samen met haar Duitse collega Julia Klöckner. De bezoekers kregen van VanDrie Group een ontbijt van kalfsvlees. De Internationale...

Gildeslager maakt winnaars Worstmakerij en Traiteur van het jaar 2020 bekend

Gildeslager maakt winnaars Worstmakerij en Traiteur van het jaar 2020 bekend

Tijdens de jaarbijeenkomst van De Gildeslager op 20 januari vond de bekendmaking van de worstmakerij en traiteur van het jaar 2020 plaats. Postma Vleeswaren uit Haarlem mag zich kampioen worstmakerij van het jaar 2020 noemen. Gildeslager van Ingen uit Genemuiden is traiteur van het jaar. Daarnaast werden ook de regiokampioenen bekend gemaakt.

COV: 'Misstanden bij slachten zijn incidenteel'

COV: 'Misstanden bij slachten zijn incidenteel'

RTL Nieuws publiceerde 16 januari over de misstanden in de Nederlandse slachthuizen. Dit gebeurde op basis van de NVWA boeterapportages van overtredingen door Nederlandse slachterijen, die werden opgevraagd door Varkens in Nood. Volgens de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) zijn deze misstanden incidenteel.

De derde editie van de Nationale Week Zonder Vlees

De derde editie van de Nationale Week Zonder Vlees

Dit jaar vindt voor de derde keer de Nationale Week Zonder Vlees plaats. Van 9 tot en met 15 maart worden consumenten aangemoedigd om geen vlees te eten. De vorige editie liet bij de supermarkten een stijging zien van de verkoop van vleesvervangers, maar er werd ook meer vlees verkocht.  Ook dit jaar hebben zich weer veel commerciële partijen...

Too Good To Go ontvangt B Corp certificaat

Too Good To Go ontvangt B Corp certificaat

Too Good To Go heeft het duurzaamheidscertificaat B Corp gekregen. Alle veertien landen waar de app tegen voedselverspilling actief is, waaronder de Nederlandse vestiging in Amsterdam, doorliepen het certificeringsproces. Daarnaast wil Too Good To Go de activiteiten uitbreiden naar de Verenigde Staten.

Moving Mountains komt met bloedende vegan burger en saucijs

Moving Mountains komt met bloedende vegan burger en saucijs

Na de introductie in Engeland, Australië en meerdere delen van Europa, zijn de burgers en saucijzen van vleesvervangerproducent Moving Mountains nu ook te koop in Nederland.

Ter Marsh wint Lekkerste Burger op de Horecava 2020

Ter Marsh wint Lekkerste Burger op de Horecava 2020

Op de Horecava vonden ook dit jaar weer de Lekkerste wedstrijden plaats. Sinds 1984 gaat de organisatie op zoek naar de lekkerste producten om de creativiteit van de Nederlandse horeca een kwaliteitsimpuls te geven. Hamburgerbar Ter Marsh won de Lekkerste Burger.

Vlees+ 7 | november 2019
Vlees+ 7 | november 2019

Met onder andere: Michel Driessen, CEO van Verstegen, Topslager Rudolf Alblas, De Sjroete Farm, Vion zet in op vleesvervangers en de kracht van beeld.

Lees meer
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar Vlees+
voor slechts € 49,99 ex. BTW 

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Agenda

Open dag SVO vakopleiding food Houten

22 januari 2020

Lees meer

Training VITAL risicobeoordeling allergenen Nijmegen

23 januari 2020

Lees meer

Voedselveiligheid en commercieel voordeel: het kan!

23 januari 2020

Lees meer
Vlees + op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea