Nieuws
Drie Branche-erkende Meesterslagers erbij

Drie Branche-erkende Meesterslagers erbij

Nederland heeft er weer drie Branche-erkende Meesterslagers bij. Op 18 maart kregen Arno de Best, Herman ter Weele en Johan van Uden de bijbehorende oorkonde en speldje uitgereikt door de voorzitter van de Commissie Meesterproef, Ad Bergwerff. Deze roemde de vaardigheden van de drie slagers, elk specialist op hun eigen vakgebied. “Arno is een...

Bionext start crowdfunding voor mobiele slachterij

Bionext start crowdfunding voor mobiele slachterij

Bionext en Innohow zijn een crowdfunding gestart voor een mobiele slachterij. Hiermee kunnen biologische varkensboeren binnenkort hun dieren op eigen erf slachten. Dat scheelt veel stress voor de dieren, omdat zij niet op transport hoeven. De mobiele slachterij zou het verschil kunnen maken in het welzijn van de dieren. Biologisch gehouden...

Meer dan 40% van de Belgen zou wel kweekvlees willen proberen

Meer dan 40% van de Belgen zou wel kweekvlees willen proberen

Meer dan 4 op de 10 (42 precent) Belgen zijn voorstander van kweekvlees. In Vlaanderen ligt dat aantal zelfs op 4,7. Dat blijkt uit een onderzoek door dierenrechtenorganisatie GAIA.  Door redactie FoodlogIn het kader van de nieuwe campagne tegen het slachten van dieren, hield de organisatie een enquête onder...

STAF: Cijfers True Food Price Coalition kloppen niet

STAF: Cijfers True Food Price Coalition kloppen niet

Stichting Agri Facts (STAF) heeft de True Food Price Coalition op de vingers getikt vanwege een poster over de ‘true price’ van vlees. Volgens de coalitie zou het verminderen van de vleesconsumptie veel milieuwinst opleveren. Volgens Stichting Agri Facts kloppen de berekeningen van deze cijfers niet. Uit de controle van de cijfers...

Douane start ‘Are You Brexit Proof’-actie bij Nederlandse ferryhavens

Douane start ‘Are You Brexit Proof’-actie bij Nederlandse ferryhavens

Er is nog steeds geen duidelijkheid over de Brexit. Deze week stemde het Britse Parlement de deal van Theresa May en de Eu opnieuw weg, maar stemde ook tegen een harde Brexit. Vandaag, 14 maart, gaat het parlement stemmen over uitstel van de Brexit. Ondertussen gaat de Nederlandse douane verder met de voorbereidingen op de Brexit en start de actie...

Nederlands kalfsvlees op Frans foodfestival

Nederlands kalfsvlees op Frans foodfestival

Het foodfestival Omnivore in Parijs is een platform voor de nieuwe generatie topchefs en de moderne cuisine. De editie van 2019 zit er weer op. Van 10 tot en met 12 maart lieten chefs, boeren, wijnmakers en sommeliers hun visie op toekomst zien. VanDrie Group is partner van dit evenement.  "Begrijp en respecteer de wortels om de toekomst beter...

Brabantsche Worstenbroodjes lanceert 100% plantaardig worstenbroodje

Brabantsche Worstenbroodjes lanceert 100% plantaardig worstenbroodje

Op Bakkersvak 2019 lanceerde Brabantsche Worstenbroodjes het allereerste vegan-worstenbroodje. Dit nieuwe worstenbroodje wordt op authentieke wijze met de hand gerold. De vegetarische vulling is smeuïg, biedt structuur en is gekruid met de traditionele Brabantse kruidenmix.  Remco Beekman, eigenaar van Brabantsche Worstenbroodjes, is...

Kennis maken met de VWAS

Kennis maken met de VWAS

Zo’n vijftig mensen kwamen 11 maart bijeen bij de SVO vakopleiding food in Houten. Hiermee was de eerste bijeenkomst van de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers (VWAS) een feit. De bedoeling is dat er jaarlijks vier van deze avonden komen, naast andere activiteiten. Momenteel telt de vereniging 19 leden. “Doel is om te zorgen dat...

COV: week zonder vlees is vooral marketingactie

COV: week zonder vlees is vooral marketingactie

Deze week, van 11 tot en met 17 maart, is het de Week zonder Vlees. De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) ziet de week vooral als een marketingactie. Bij de Week zonder Vlees zijn inmiddels behoorlijk wat commerciële partijen betrokken zoals Bonduelle, Hak, Heinz, Iglo, Quorn, Professor Grunschabel, Smeding, Vivera en Unilever....

RBK Group presenteert zich op IFFA

RBK Group presenteert zich op IFFA

IFFA, de beurs voor de vleesindustrie die elke drie jaar wordt gehouden, vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 9 mei in Messe Frankfurt. RBK Group is een van de exposanten op deze internationale vakbeurs. Op IFFA neemt RBK Food Projects de bezoeker mee in de wereld van duurzaam ontwikkelen en bouwen, en laat de laatste ontwikkelingen op het...

Vlees+ is volledig vernieuwd
Vlees+ is volledig vernieuwd

Vlees+, het platform voor de vleesprofessional, is volledig gerestyled.

Lees meer
Bestel nu Gratis 2 proefnummers
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
VIP Journaal

Agenda

Noord-Hollandse Horecabeurs

25 maart 2019 - 26 maart 2019

Lees meer

VIP 2019

1 april 2019 - 2 april 2019

Lees meer

International Young Butchers’ Competition 2019

4 mei 2019 - 5 mei 2019

Lees meer