Nieuws
ZOUT versus ZOUT

ZOUT versus ZOUT

Mineraal zout is waarschijnlijk de meest toegepaste hulpstof in de slagerij en de vlees(waren)industrie. Ons traditionele keukenzout heeft verschillende namen; de chemische naam is natriumchloride (NaCl), maar het kent ook andere namen die iets zeggen over de herkomst zoals zeezout, mijnzout of steenzout. Maar ook bestaat er kleurzout (colorozo). Door...

Liefde voor vlees

Liefde voor vlees

In de horeca ontstond Jochen Diekerhofs culinaire liefde voor vlees. “Ik kon in mijn kookschool in Laren nog steeds niet de energie kwijt die ik aan vlees wil geven”, aldus de ondernemer. Daarom begon hij eerst een scharrelslagerij en is nu samen met zijn compagnon Kees Zagt eigenaar van een vleesgroothandel. Slagerij Omdat Diekerhof in...

Douane komt met Brexit-stappenplan voor mkb’er

Douane komt met Brexit-stappenplan voor mkb’er

Nog steeds is niet duidelijk wat er precies gaat gebeuren wanneer Groot-Brittannië op 29 maart de EU verlaat. Als er voor die tijd geen deal komt, kunnen bedrijven die zich niet hebben voorbereid plotseling geen zaken meer doen met Britse handelspartners. Om bedrijven te helpen zich voor te bereiden publiceert de douane een stappenplan voor...

Open dagen SVO

Open dagen SVO

SVO vakopleiding food is op zoek naar jonge mensen die een carrière in de foodbranche ambiëren. Daarom organiseert de opleider in november en december op verschillende locaties een open avond. Januari 2019 gaan de open dagen en meeloopweken weer van start. Tijdens de open dagen zijn er proeverijen, demo’s en kunnen belangstellenden...

KNS: "Bereid je voor op de btw-verhoging"

KNS: "Bereid je voor op de btw-verhoging"

Half november valt het besluit over de btw-verhoging. Gaat het lage btw-tarief omhoog van 6 naar 8 procent? Hoewel KNS hoopt dat dit plan het niet haalt, adviseert de organisatie slagers om zich op deze btw-verhoging voor te bereiden. De KNS wil het lage btw-tarief handhaven omdat voeding een primaire levensbehoefte is. Op de website staat te lezen:...

Huls droge worst krijgt vier keer goud op de Slavakto

Huls droge worst krijgt vier keer goud op de Slavakto

Goed nieuws van worstproducent Huls. Vier droge worstproducten werden tijdens de Slavakto bekroond met goud. Daarnaast hebben alle droge worstproducten van de Dierenbescherming het Beter Leven Keurmerk varken 1 ster gekregen. Vier maal goud op Slavakto Een onafhankelijke jury keurde tijdens de slagersvakbeurs Slavakto de droge worstproducten van Huls....

Oprichting Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Oprichting Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers

Negen collega-slagers richtten vanuit de gezamenlijke liefde voor het slagersvak en voor producten met een hoge kwaliteit de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers op. Deze nieuwe vereniging presenteerde zich voor het eerst tijdens de Slavakto op 5 en 6 november. Met de Vereniging Worstmakende Ambachtelijke Slagers willen de oprichters...

Veel winnaars op de Slavakto

Veel winnaars op de Slavakto

Een rij met bekers stond de hele tweede beursdag in het theater van de Slavakto te wachten om uitgereikt te worden aan de winnaars van de vakwedstrijden. Beide beursdagen stonden de met Goud en Goud* bekroonde producten uitgestald in vitrines: hammen, worstsoorten, paté’s, maaltijden, snacks. Teveel om op te noemen, maar in alle categorieën...

Keurslagerij Marco van Strien wint Lekkerste Bal Gehakt

Keurslagerij Marco van Strien wint Lekkerste Bal Gehakt

Keurslagerij Marco van Strien won tijdens de Slavakto op 6 november de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2018. Keurslager Hesy uit Goirle belandde op de tweede plaats. De derde plaats ging naar Keurslagerij Jongmans uit Klundert. Een geheel Brabants podium dus. Slager Marco van Strien: “In 2013 werden we ook al tweede en in 2014 hebben...

Veel inspiratie op de Slavakto

Veel inspiratie op de Slavakto

De eerste dag van de Slavakto bood volop inspiratie voor de slager en de vleesprofessional. Veel vleesproducten, zoals paté en Spaanse hammen, nieuwe producten, machines en natuurlijk de vakwedstrijden. En Vlees+ was natuurlijk ook aanwezig met het nieuw gerestylede blad. Bij binnenkomst valt meteen de lange stand van importeur Food Impulse op....

Vlees+ is volledig vernieuwd
Vlees+ is volledig vernieuwd

Vlees+, het platform voor de vleesprofessional, is volledig gerestyled.

Lees meer
Bestel nu Gratis 2 proefnummers
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
VIP Journaal

Agenda

Intervisie 2018

27 november 2018

Lees meer

IFFA 2019

4 mei 2019 - 9 mei 2019

Lees meer

International Young Butchers’ Competition 2019

4 mei 2019 - 5 mei 2019

Lees meer