Nieuws
De Gouden Tavola's 2020

De Gouden Tavola's 2020

Elke twee jaar vindt in het Belgische Kortrijk de vakbeurs Tavola plaats. Voorafgaand aan de beurs voor fijne en verse voeding gaat de organisatie op zoek naar de meest opmerkelijke culinaire vernieuwingen. Deze worden bekroond met de Gouden Tavola.

De smaak van Amsterdam - 700 jaar stedelijke eetcultuur

De smaak van Amsterdam - 700 jaar stedelijke eetcultuur

Wat betekent ‘de smaak van Amsterdam?’ Ruim een halve eeuw geleden dacht dagblad De Tijd deze vraag te kunnen beantwoorden: ‘Hartig en zoet, gepekeld of zachtzuur’. Het typische Amsterdamse broodje bevestigde deze aanname. Belegd met kroket, warm vlees of halfom, kwam deze lekkernij vooral uit lunchrooms, broodjeswinkels, automatieken en de FEBO.

In memoriam Petra Hermans-Taekema

In memoriam Petra Hermans-Taekema

Met groot verdriet laten wij weten dat onze geliefde collega en redactiecoördinator van Vlees+ en Vismagazine Petra Hermans-Taekema zondag 16 februari is overleden. We gaan Petra missen, haar bevlogenheid en haar deskundigheid, haar harde werken, haar mooie artikelen en enthousiaste verhalen over de branches waar ze dol op was.

Keurslager van Hest maakt Lekkerste Brabantse Asperge Ham

Keurslager van Hest maakt Lekkerste Brabantse Asperge Ham

Keurslagerij van Hest uit Gloirle maakt de Lekkerste Brabantse Asperge Ham. Dat maakte het Brabants Asperge Genootschap op 18 februari bekend. De tweede plaats was voor Thomas Koppens Vleeswaren uit Someren en de derde plaats voor Gildeslager Joep Smits uit Oirschot.

Slimme voerrobot voor de voeding van kalveren

Slimme voerrobot voor de voeding van kalveren

Sieplo heeft een nieuwe intelligente voerrobot ontwikkeld voor de voeding van kalveren. Volgens het bedrijf gaat de robot verspilling van veevoer tegen en levert een belangrijke bijdrage aan betere diergezondheid, het terugdringen van CO2-uitstoot en antibioticagebruik. Het geeft de veehouder de mogelijkheid om het rendement van het bedrijf te verbeteren.

De Sjroete Farm introduceert kalkoenham

De Sjroete Farm introduceert kalkoenham

Kalkoenhouderij De Sjroete Farm breidt het assortiment uit met drie kalkoenhammen. De Maastrichtse slagerij Pinckaers produceert deze vleeswaren. Vanaf maart zijn deze verkrijgbaar via De Sjroete Farm en Van de Ven – vers, vlees en waren.

Demoslager Gertjan Kiers gaat aan de slag bij Driessen Food

Demoslager Gertjan Kiers gaat aan de slag bij Driessen Food

Gertjan Kiers, bekend als de Demoslager, gaat het team van Driessen Food versterken. "De komst van Kiers is een geweldige aanvulling op ons team", aldus Christiaan Driessen, directeur van Driessen Food. "Ambacht heeft altijd al een belangrijke rol gespeeld binnen ons bedrijf en dat blijven wij doortrekken. Gertjan is een autoriteit op vleesgebied en...

Dierenwelzijnscheck: Japanse Wagyu burger dieronvriendelijker dan Nederlandse variant

Dierenwelzijnscheck: Japanse Wagyu burger dieronvriendelijker dan Nederlandse variant

DierenwelzijnsCheck deed onderzoek naar het vlees van burgertenten in Amsterdam. Volgens de organisatie scoort meer dan de helft een onvoldoende op het gebied van dierenwelzijn. Daarnaast concludeert de organisatie dat Japans Wagyu vlees onterecht een goede reputatie heeft.

Bestuurswijzigingen bij Vion Duitsland

Bestuurswijzigingen bij Vion Duitsland

Bernd Stange, COO van de Business Unit Beef van Vion, treedt juli 2020 aan als lid van de nieuwe adviesraad van Vion (Beirat) voor Duitsland. David de Camp, de huidige clusterdirecteur Noord-Duitsland van de Business Unit Pork, volgt hem op.

Foodhall Scheveningen opent binnenkort de deuren

Foodhall Scheveningen opent binnenkort de deuren

Op de Noordboulevard van Scheveningen opent dit voorjaar de Foodhall Scheveningen. Dit overdekte marktplein is geïnspireerd door de sfeer van een gezellige, Aziatische markt . In de hal komen verschillende foodstands met gerechten uit zestien wereldkeukens.

Vlees+ 1 | februari 2020
Vlees+ 1 | februari 2020

Met onder andere: Samenwerking KNS en VNV, Halal slager Ahmed Papa, Varkensurinoir pakt stikstofprobleem aan.

Lees meer
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar Vlees+
voor slechts € 49,99 ex. BTW 

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Agenda

Cursus Voedselveiligheid en Houdbaarheid

11 februari 2020

Lees meer

Cursus Productontwikkeling en Ingredienten

13 februari 2020

Lees meer

Masterclass Plant Based Food

2 maart 2020 - 3 maart 2020

Lees meer
Vlees + op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea