Nieuws
Make-over voor slagerij Dick Reus
Een geslaagde make-over: slager Dick Reus is blij met de restyling van zijn winkel. In een week tijd kreeg zijn winkel een frisse look. De inrichting is veranderd, evenals de koelmeubels. “Klanten hebben het gevoel dat de winkel ruimer is geworden, terwijl de oppervlakte niet is vergroot.”
Meat Your Future Karavaan gaat online verder
De Meat Your Future Karavaan trekt al zeven jaar langs vmbo's om jongeren enthousiast te maken voor het slagersvak. In tijden van corona toert de caravan online verder. Nu is er ook een (online) escaperoom.
Zeker Zeeuws Keurmerk voor Gildeslager de Waard
Gildeslager De Waard heeft het Zeker Zeeuws Keurmerk gekregen. Eigenaar en slager Bram de Waard slacht elke week zelf een rund en enkele varkens.
Medewekers van Cargill leggen werk neer
Sinds het middaguur van maandag 18 januari liggen de vier Nederlandse fabrieken van Cargill stil. Vakbonden FNV en CNV hebben een staking uitgeroepen en eisen onder meer 5% loonsverhoging.
Natuurcentrum Arnhem roept rundvlees terug vanwege dioxine
Juli 2020 berichtten we over het terugroepen van Wildernisvlees vanwege te hoge concentraties dioxine. De oorzaak was vervuild bodemslib. Nu heeft Natuurcentrum Arnhem hetzelfde probleem. Ook zij roepen een partij rundvlees terug vanwege een beperkte overschrijding van de toegestane gehaltes dioxine.
Eiwitvezels uit soja
Ojah BV, Nederlandse producent van plantaardige eiwitten, lanceert Plenti ProFiberTM. Voedselfabrikanten kunnen deze eiwitvezels gebruiken bij de ontwikkeling en productie van (deels) plantaardige alternatieven voor dierlijke producten.
Stoer vlees
Op De Stoerderij in het Brabantse Breugel houdt Arjan Swinkels een indrukwekkende kudde van honderd waterbuffels. Zijn boerderijvlees verkoopt hij via crowdfunding aan een groeiende klantenkring. “Lokaal en duurzaam, precies zoals iedereen vindt dat het moet.”
Laurens Hoedemaker nieuwe voorzitter COV en VNV
Laurens Hoedemaker is aangesteld als de nieuwe voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV). Hij volgt vanaf 1 mei 2021 Jos Goebbels op, die met pensioen gaat.
KNS: Verlengde lockdown is klap voor horecaslagers
Premier Rutte maakte dinsdagavond 12 januari de verlenging van de huidige lockdown bekend. Dit betekent onder andere dat de horeca tenminste tot 9 februari gesloten blijft. Een klap voor de horecaslagers, meldt Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) op de website. Extra steunmaatregelen zijn volgens de brancheorganisatie noodzakelijk.
Informatiebijeenkomst Food Technology
Op 19 januari om 10:00 uur vindt er een gratis informatiebijeenkomst over Food Technology 2021 plaats voor (potentiële) exposanten.