Nieuws
Wild - Bruno Doucet

Wild - Bruno Doucet

In dit boek, Wild, deelt de Franse chef-kok Bruno Doucet zijn grote liefde voor de jacht. Hij verhaalt over de geschiedenis en de verschillende manieren van jagen en hij biedt gedetailleerde beschrijvingen van ruim veertig verschillende soorten wild. Hij geeft stap-voor-stapinstructies voor de bereiding ervan.

Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt makkelijker

Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt makkelijker

Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen dat loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie van werknemers makkelijker en duidelijker maakt. Een onderdeel hiervan is de nieuwe MKB verzuim-ontzorgverzekering.

Belastingdienst: 20 november deadline voor aanmelden kleineondernemersregeling

Belastingdienst: 20 november deadline voor aanmelden kleineondernemersregeling

De deadline voor de vernieuwde kleineondernemersregeling van de belastingdienst komt steeds dichterbij. Ondernemers en organisaties met een jaaromzet tot €20.000 die vanaf 1 januari 2020 gebruik willen maken van deze regeling kunnen zich tot 20 november aanmelden bij de Belastingdienst.

Wildcentrale is klaar voor het nieuwe seizoen

Wildcentrale is klaar voor het nieuwe seizoen

Voor smaakavonturiers is het Sligro Zin Inspiratielab in Veghel ‘a place to be’. Ruig Wild & Gevogelte organiseerde er in september een masterclass over hertenvlees en Foodpairing, een wetenschappelijke benadering van smaakcombinaties.

Europese bescherming voor vlees van Vlaams rood rund

Europese bescherming voor vlees van Vlaams rood rund

De rode runderen horen bij West-Vlaanderen. De flinke runderen zijn goed zichtbaar in het landschap en het vlees is een geliefd product in de Belgische gastronomie. Eerder werd dit vlees als erkend als West-Vlaams streekproduct. Nu krijgt het ook Europese bescherming.

Philippe Thomas nieuwe COO Vion

Philippe Thomas nieuwe COO Vion

Philippe Thomas is bij Vion benoemd tot Chief Operating Officer (COO) Business Unit Retail. Thomas geeft leiding aan de nieuwe Business Unit 'Retail' en wordt lid van het executive committee van Vion.

Vijf tips voor het openen van een pop-up store

Vijf tips voor het openen van een pop-up store

Pop-up stores verschijnen regelmatig in het straatbeeld. Leegstaande ruimtes die (tijdelijk) gevuld worden om iets te verkopen. Dat iets kan van alles zijn. Van zonnepanelen tot asperges en van Fiat 500’s tot pepernoten.

Listeria-fabriek Offerman hield informatie achter voor zijn schoonmakers

Listeria-fabriek Offerman hield informatie achter voor zijn schoonmakers

‘Vleeswarenfabriek Offerman verzweeg tegen zijn eigen schoonmaakbedrijf dat de verouderde fabriek in Aalsmeer extra moest worden schoongemaakt,’ ontdekte De Telegraaf na onderzoek naar de schoonmaakpraktijken in die fabriek.

Belastingdienst: “Bereid je als eenmanszaak voor op nieuw btw-identificatienummer”

Belastingdienst: “Bereid je als eenmanszaak voor op nieuw btw-identificatienummer”

Eenmanszaken krijgen een nieuw btw-identificatienummer. Hierover ontvingen zij in oktober een brief van de Belastingdienst. De dienst adviseert deze ondernemers om zich tijdig voor te bereiden op deze verandering.

Meer losse verkoop van verse producten remt voedselverspilling

Meer losse verkoop van verse producten remt voedselverspilling

Producent en retailer kunnen voedselverspilling door consumenten voorkomen. Dat zegt het Britse WRAP (Waste & Resource Action Programme) met zoveel woorden in een recent rapport over voedselverspilling thuis.

Vlees+ 6 | oktober 2019
Vlees+ 6 | oktober 2019

Met onder andere: Beurskatern VAS, Wetenschappelijk koken met Peter Coucquyt, Wildcentrale Nijmegen en de Presalé runderen van Geert Meersschaert.

Lees meer
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar Vlees+
voor slechts € 49,99 ex. BTW 

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Agenda

Training VITAL2 risicobeoordeling allergenen

19 november 2019 - 19 november 2019

Lees meer

Anufood China

20 november 2019 - 22 november 2019

Lees meer

Open avond SVO vakopleiding Food - Houten

27 november 2019

Lees meer
Vlees + op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea