Nieuws
‘Techniek moet ons ambacht ondersteunen’

‘Techniek moet ons ambacht ondersteunen’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Thomas de With en De With Maaltijden.

Samen Tegen Voedselverspilling schrijft open brief aan informateur

Samen Tegen Voedselverspilling schrijft open brief aan informateur

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling heeft een open brief gestuurd naar informateur Tjeenk Willink en de onderhandelende partijen. Hiermee wil de stichting aandacht vragen voor voedselverspilling tijdens de onderhandelingen voor de nieuwe regering.

Sensorisch marktonderzoek nieuwe pijler FIA

Sensorisch marktonderzoek nieuwe pijler FIA

Essenor, marktleider binnen het sensorisch marktonderzoek in Nederland, is de nieuwe partner van de Food Innovation Academy (FIA). Hiermee wordt sensorisch marktonderzoek een nieuwe pijler van het opleidings- en onderzoeksinstituut. Essenor tekende maandag 12 april een samenwerkingsovereenkomst met de FIA en opent deze zomer een vestiging in het praktijkopleidingsgebouw...

Slagerij Marlet toont geschiedenis met tijdelijke tentoonstelling

Slagerij Marlet toont geschiedenis met tijdelijke tentoonstelling

In 2019 vierde Slagerij Marlet het 125-jarig bestaan. Dit was de aanleiding voor de familie om het archief uit te zoeken en oude attributen te restaureren. Alles is nu te bekijken in een tijdelijke tentoonstelling op de oude locatie van de slagerij in Driebergen-Rijsenburg.

PLUS introduceert nieuw vers vleesmerk Boerentrots

PLUS introduceert nieuw vers vleesmerk Boerentrots

PLUS lanceert ‘Boerentrots van PLUS’ op de vleesafdeling. Met de introductie van het nieuwe versmerk wil supermarktketen laten zien "veel waarde te hechten aan de samenwerking met haar boeren en de keten verder te willen versterken en verduurzamen."

Lancering platform Werken in de Slagerij

Lancering platform Werken in de Slagerij

Vandaag, op 12 april 2021, start De Week van de Slager met de lancering van Werken in de Slagerij. Dit platform toont carrièrekansen in de slagersbranche. Door middel van een online campagne, met slagers in de hoofdrol, maken jongeren en werkzoekenden kennis met de veelzijdigheid van het slagersvak.

Nieuwe productielocatie pluimveeverwerker Remkes

Nieuwe productielocatie pluimveeverwerker Remkes

Pluimveeverwerker Remkes heeft een nieuwe productielocatie in Epe. In de kokerij wordt kippenvlees gegaard en verwerkt tot producten voor gebruik in onder andere soepen, sauzen, maaltijden en salades. De productiecapaciteit is 26.000 ton per jaar.

Schouten Europe lanceert plantaardig alternatief voor kip en rund

Schouten Europe lanceert plantaardig alternatief voor kip en rund

Schouten Europe B.V. brengt plantaardige kip- en rundstukjes op de markt. Hiermee wil het Nederlandse familiebedrijf bijdragen aan de wereldwijde eiwittransitie.

Negen deelnemers Ondernemersacademie Food sluiten traject af

Negen deelnemers Ondernemersacademie Food sluiten traject af

Op 24 maart rondden 9 deelnemers van de Ondernemersacademie Food hun traject af. "Het was een zeer geslaagd traject waarin het, ondanks de beperkingen van de coronacrisis, is gelukt om het programma door te laten gaan", zegt programmamanager Astrid van Hest. In juni start een nieuwe groep.

Inschrijving Spareribs Trophy 2021 geopend

Inschrijving Spareribs Trophy 2021 geopend

Leden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) kunnen zich inschrijven voor de Spareribs Trophy 2021. Woensdag 2 juni keurt een vakjury alle inzendingen. Dat maakt de brancheorganisatie voor slagers bekend op de website.

Vlees+ 2 | april 2021
Vlees+ 2 | april 2021

De thema's van dit nummer van Vlees+ zijn industrie en vega. Lees het nummer hier online.

Lees verder
Verpakkingsspecial 2020
Verpakkingsspecial 2020

De EVMI Vepakkingsspecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine. 

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar Vlees+
voor slechts € 49,99 ex. BTW 

Aanvragen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Agenda

Training VITAL allergenen web-based (English spoken)

20 april 2021

Lees meer

Webinar Belastingdienst over nieuwe EU btw-regels

20 april 2021

Lees meer

Training VITAL allergenen klassikaal

18 mei 2021

Lees meer
Vlees + op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea