Apparatuur

Uit dit dossier
Slimme apparaten in de slagerij

Slimme apparaten in de slagerij

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van slagerij-apparatuur? Leveranciers zien een inzet op automatisering, efficiëntie en kostenbesparing. Tegelijkertijd zijn vleesbereidingen waarin het ambacht centraal staat erg populair. Dat lijkt tegenstrijdig, maar in de praktijk blijken ambachtelijkheid en automatisering perfect samen te gaan.

“De vraag van particulieren is geëxplodeerd”

“De vraag van particulieren is geëxplodeerd”

Nu we aan huis gekluisterd zijn, biedt buiten eten een prettige afleiding. Zodra het even kan, gaat de barbecue aan. Nieuwe recepten en gerechten zijn daarbij zeer welkom. De slager kan helpen om origineel, lekker en voordelig te barbecueën en om daarbij een horeca-ervaring te evenaren. In het derde deel van deze rondvraag krijgt Chris Siebelink van...

De pH-waarde van vlees en vleesproducten

De pH-waarde van vlees en vleesproducten

Meten is weten! En dat geldt ook bij het verwerken van vlees. Belangrijkste parameters daarbij zijn de temperatuur waarbij het vlees verwerkt wordt, de zuurtegraad (pH) van de grondstoffen, alsmede de wateractiviteit van de gezouten/gedroogde eindproducten.

FAK Software: digitale ruggengraat voor ondernemers

FAK Software: digitale ruggengraat voor ondernemers

Hoe behoud je je authentieke ambacht in deze snelle, digitale samenleving? Ontwikkelaar Armando Kwekkeboom creëert met FAK Software een connectie tussen twee werelden.

Espera weeg- en etiketteermachine onderscheiden

Espera weeg- en etiketteermachine onderscheiden

De Espera NOVA ES-R weeg- en uitprijsmachine is dit jaar onderscheiden met de Meat Technology Award in de categorie Digitalisering en Automatisering. Dat gebeurde tijdens de IFFA-beurs in Frankfurt