Financieel - Profinis

Uit dit dossier
WHOA!

WHOA!

Sinds 1 januari 2021 hebben ondernemers die in zwaar weer verkeren een nieuw instrument in handen om een faillissement te voorkomen: de Wet Homologatie Onderhands Akkoord.

Continuïteitsproblemen

Continuïteitsproblemen

In deze moeilijke tijd komen veel ondernemers in de problemen. Het is aan te bevelen om bij continuïteitsproblemen aandacht te schenken aan de aanwezige fiscale eenheden vennootschaps- en/of omzetbelasting.

To BIK or not to BIK?

To BIK or not to BIK?

Het kabinet wil met de nieuwe Baangerelateerde investeringskorting (BIK), bedrijven stimuleren om tijdens de coronacrisis te blijven investeren. De meningen zijn verdeeld over het nut van deze regeling.

Fiscale aspecten aan beursbezoek

Fiscale aspecten aan beursbezoek

Als ondernemer wilt u natuurlijk op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in uw branche. U bezoekt daarom misschien wel eens een vakbeurs. Hoe dient u fiscaal om te gaan met deze kosten?

BOR op de helling?!

BOR op de helling?!

In het recentelijk verschenen rapport ’Bouwstenen voor een beter belastingstelsel’ staan concrete bouwstenen en voorstellen voor verbeteringen en vereenvoudigingen van het belastingstelsel. Versobering van de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) is daarin een belangrijk aandachtspunt. Dit is iets wat al langer wordt bepleit. Als de voorstellen worden omgezet...