Personeel

Uit dit dossier
Stappenplan voor goed werkgeverschap

Stappenplan voor goed werkgeverschap

Als het draait om goede mensen binnen krijgen en houden, sta je als foodondernemer soms voor grote uitdagingen. Hoe word je een goede werkgever? Yolanda van der Niet, HR-adviseur, coach en eigenaar van Nika Coaching, maakt het heel praktisch: in zes stappen word je als ondernemer een goede werkgever.

Verzet werknemers Frisia Food tegen hoge werkdruk

Verzet werknemers Frisia Food tegen hoge werkdruk

Werknemers van pluimveeslachterij Frisia Food klagen over een te hoge werkdruk. In een petitie eisen ze maatregelen van de directie van het Friese bedrijf, zo meldt vakbond FNV. Volgens de vakbond krijgen medewerkers niet genoeg pauze omdat zij verplichte hygiënische handelingen moeten verrichten die niet onder werktijd zouden mogen vallen. Die...

Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt makkelijker

Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt makkelijker

Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen dat loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie van werknemers makkelijker en duidelijker maakt. Een onderdeel hiervan is de nieuwe MKB verzuim-ontzorgverzekering.

Uitkomsten Nationale Werkdruk & Zacht Werken monitor 2019

Uitkomsten Nationale Werkdruk & Zacht Werken monitor 2019

Werk is belangrijk voor Nederlanders. 88 procent van de werkende beroepsbevolking geeft aan dat hun werk belangrijk voor hen is en 90 procent denkt dat het belangrijk is voor andere mensen. Tegelijkertijd heeft bijna de helft van de Nederlanders, 45 procent, te kampen gehad met een burn out of worstelt daar nu mee.

Meer dan de helft van de werknemers ervaart toenemende werkdruk

Meer dan de helft van de werknemers ervaart toenemende werkdruk

Toenemende werkdruk staat bovenaan het lijstje van 'zorgwekkende ontwikkelingen op de werkvloer' van CNV Vakmensen. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders (51 procent) te maken heeft met toenemende werkdruk.