Teeuwissen/SARIA en Van Hessen bundelen krachten

13 maart 2017

Teeuwissen, onderdeel van SARIA Group, en Van Hessen gaan hun krachten bundelen. De SARIA Group neemt de aandelen over van Van Hessen. De natuurdarmenactiviteiten van Teeuwissen en Van Hessen worden in een nieuwe divisie onder de naam Van Hessen geïntegreerd. De betrokken partijen verwachten de transactie in het tweede kwartaal van 2017 af te ronden.

Natuurdarmen

SARIA Group is een internationaal bedrijf gespecialiseerd in de verwerking en verwaarding van dierlijke bijproducten. Teeuwissen en Hessen zijn beiden gespecialiseerd in natuurdarmen. Van het management van darmlokalen in slachterijen tot en met de selectie en verkoop van natuurdarmen, vleesproducten en farmaceutische grondstoffen. Kurt Stoffel, voorzitter van de Raad van Bestuur van de SARIA Group: "Beide bedrijven vormen een uitstekende strategische fit. We zijn ervan overtuigd dat we met het samenvoegen van de kennis en ervaring van Teeuwissen en Van Hessen onze productportfolio, internationale positie en services duidelijk kunnen uitbreiden in kwaliteit en volume."

Nieuwe organisatie

De statutaire directie van Van Hessen vormt een nieuwe divisie binnen SARIA Group. Deze gaat bestaan uit Harald van Boxtel, huidig CEO van de Teeuwissen Group en Elliot Simon, huidig CEO van Van Hessen Groep. Harald van Boxtel wordt CEO van deze nieuwe SARIA-divisie en blijft daarnaast verantwoordelijk voor de resterende Teeuwissen activiteiten. Elliot Simon gaat binnen de nieuwe divisie de positie van CCO (Chief Commercial Officer) vervullen. Het hoofdkantoor van de nieuwe divisie wordt gevestigd in Nieuwerkerk aan den IJssel (Nederland). De overname is afhankelijk van goedkeuring van de betrokken mededingingsautoriteiten. De verwachting is dat de transactie in het tweede kwartaal 2017 wordt afgerond.

  •  

Altijd op de hoogte blijven?