Nieuws
The roast Room

De Restaurant Awards 2018 werden 30 januari uitgereikt. Een van de categorieën was het Beste Vlees Restaurant. Deze prijs ging voor de tweede keer in drie jaar tijd naar The Roast Room in Amsterdam. De andere genomineerden waren De Librije in Zwolle, C.E.O. baas van het vlees in Rotterdam, Rijsel Rotisserie in Amsterdam en Kaatje bij de Sluis in Blokzijl.

De Restaurant Awards zijn verkiezingen binnen de Nederlandse gastronomie. Jaarlijks brengen 500 chef-koks en restauranteigenaren hun stem uit brengen binnen de verschillende categorieën, zoals beste vlees, groente en visrestaurant. Daarnaast wordt ook het Beste Restaurant van Nederland verkozen. Driesterrenrestaurant De Librije kreeg deze prijs voor de vierde keer op rij.

De chef van het Beste Vlees Restaurant The Roast Room is Michiel Deenik. Het restaurant bestaat uit twee delen. De Rotisserie, een fine dining restaurant op de eerste verdieping, en de BAR, een brasserie-style restaurant op de begane grond. Daar bevindt zich ook de open keuken met Australische Beech-ovens, de broiler, de houtskoolgrill, de rotissoire en de eigen slagerij van de Roastroom.

In de slagerij hangen grote delen vlees die afkomstig zijn van The Roast Room’s huisslager, Slagerijen Kaldenberg. Ter ere van The Roast Room heeft Slagerijen Kaldenberg twee kalfspistolas van Peter’s Farm, met een beter leven ster, overhandigt na de officiële bekendmaking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *