De Adalbert-Raps-Stiftung stuurt truffeljagers naar Nederland

17 juli 2017

De Adalbert-Raps-Stiftung organiseert de truffeljacht Amsterdam. Een innovatief evenement voor de slagers van de toekomst. Tijdens deze dagen geeft Brandt & Levie Worstmakers een kijkje achter de schermen van hun onderneming en presenteren typische Nederlandse en internationale vernieuwingen in het slagersvak. Ook komt de vraag 'waarom slagers zich ook zouden moeten bezighouden met vleesvervangende producten' aan de orde.

Slagers krijgen steeds weer te horen dat ze zichzelf opnieuw moeten uitvinden. Dit is niet zo eenvoudig. Niet alleen vraagt de markt om exotische vleesproducten, maar ook om steeds meer producten die in eerste instantie weinig met het slagersvak te maken hebben. Denk aan vegetarische worsten of pasteitjes bereid uit insecteneiwitten. In de keuken van Brandt & Levie Worstmakers komt dit aan de orde.

Programma

De 'truffeljacht' begint op 8 oktober met een gemeenschappelijk diner met Geert van Wersch van Brandt & Levie. Hij laat zien hoe men met gedurfde eigen creaties voor internationale aandacht kan zorgen.

De volgende dag staat de Kitchen Republic op het programma. Hier huren beginnende ondernemers kleine laboratoria waar ze hun innovatieve voedingsproducten testen.

Daarna wordt er een bezoek gebracht aan de worstwinkel van Brandt & Levi. Een rondleiding laat het productieproces zien. Aansluitend krijgen de deelnemers in een worstworkshop. De dag eindigt met een proeverijdiner met verschillende hapjes uit het assortiment van Brandt & Levie.

De laatste dag staat helemaal in het teken van de historische Foodhallen Amsterdam. Deelnemers leren hier tijdens voordrachten van experts startende ondernemers met buitengewone concepten en specialiteiten kennen.

Doelgroep

De truffeljacht Amsterdam is bedoeld voor alle geïnteresseerde slagers, agrariërs en jonge ondernemers in de vleessector die openstaan voor nieuwe ideeën. Deelnemers dienen over kennis van het Duits of Engels te beschikken. Er is geen tolk/vertaler Nederlands. Nadere informatie en details over de aanmelding en deelnemerskosten staat op de site en facebookpagina van de truffeljacht.

Altijd op de hoogte blijven?