Amster-Damhertenrookworst categoriewinnaar Horecava Innovation Award

Amster-Damhertenrookworst

Op de eerste dag van de Horecava won Poelier Pieter van Meel met de Amster-Damhertenrookworst de categorie Food &Beverage van de Horecava Innovation Awards. De overall titel ging naar Deliverect, een tool die verschillende bezorgsystemen als Deliveroo en Thuisbezorgd in één POS integreert.

“Met een geringe investering verlaagt Deliverect, dankzij slimme software en handige koppelingen, de bedrijfskosten en vergroot de efficiëntie,” aldus de jury. “Daarom terechte winnaar in de categorie Digital, Apps & Social media en Overall Winnaar van de Horecava Innovation Award 2019.”

Amster-Damhertenrookworst

De Amster-Damhertenrookworst wordt op ambachtelijke wijze geproduceerd met vlees van damherten uit de Amsterdamse Waterleidingenduinen. Volgens de jury is het een tot in de puntjes goed doordacht product.  “Inhakend op de actualiteit van het grote-grazers-overschot, maatschappelijk betrokken (20 procent naar de voedselbank), lokaal, goede smaak, zout gereduceerd, halal. En dan ook nog ambachtelijk én traditioneel én vernieuwend”, aldus de enthousiaste jury. 

De andere genomineerden in de categorie Food & Beverage waren Aard, De Balletjes en Kukki Cocktails. 

In de categorie Concepts, Interior & Design ging de prijs naar de 100% composteerbare Snack bakjes van suikerriet van Natureko uit Waddinxveen. Glazenwasmachine Topdry van Hobart won de categorie Equipment & Services. De Karel Doorman Duurzaamheid award ging naar Groenesternederland. Volgens de jury een waardevol podium voor restaurants die bewust, duurzaam én lekker bezig zijn.

Horecava

De Horecava startte vandaag (7 januari) en duurt nog tot en met 10 januari. Deze vakbeurs biedt vier dagen lang inspiratie voor professionals in de foodservice branche. De Horecava 2019 heeft een beursoppervlakte van 12.000m2 waar meer dan 700 bedrijven de laatste trends en innovaties tonen. Daarnaast zijn er workshops, demonstraties en wedstrijden. 

Dossiers

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Inschrijving Horecava Awards 2019 geopend

Inschrijving Horecava Awards 2019 geopend

De inschrijving voor de Horecava Innovation Award 2019 is geopend. Bedrijven kunnen tot en met 26 oktober hun case insturen. Daarmee maken ze kans om in de voetsporen te treden van eerdere winnaars als Pure Pacific Yellowtail, Hemelswater, Rosval, IBM, MyOrder, VerdraaidGoed en Flammkuchen Nederland. De Horecava Innovation Award wordt voor de negentiende...

CBS: "Slagers en poeliers verdwijnen uit het straatbeeld"

CBS: "Slagers en poeliers verdwijnen uit het straatbeeld"

Supermarkten blijken de drijvende kracht achter de groei in omzet én aantal winkels waar food wordt verkocht. In 2017 maakten winkels in voedings- en genotmiddelen 3,1 procent meer omzet dan in 2016. Het omzetniveau ligt inmiddels 15 procent boven dat van 2008. Gecorrigeerd voor prijsveranderingen kwam ook het volume hoger uit dan in 2008, meldt het...

Verstegen lanceert eetbare vullingen voor 3D-foodprinter

Verstegen lanceert eetbare vullingen voor 3D-foodprinter

Verstegen Spices & Sauces lanceerde eetbare vullingen voor de 3D-foodprinter tijdens de Horecava. Dit gebeurt in samenwerking met ByFlow, producent van de foodprinter Focus. Op de Horecava krijgen bezoekers de mogelijkheid om de 3D-foodprinter zelf uit te proberen. De eerste vulling bestaat uit bietenpuree, kardemon, piment en knoflook, een puree...