Arjan Kuipers wint Het Glazen Kalf

13 oktober 2016

De prestigieuze wedstrijd Het Glazen Kalf is dit jaar gewonnen door Arjan Kuipers, chef van De Ertepeller in Papendrecht. Jonge kooktalenten kregen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in anderhalf uur vier hoofdgerechten te maken. In de mystery box zaten kalfsvetnieren en kalfslonghaas. Daarnaast konden ze kiezen uit verschillende ingrediënten voor de garnituur.

Winnaar

Arjan Kuipers werd door de vijfkoppige jury unaniem uitgeroepen tot winnaar. Hij ontving de bokaal Het Glazen Kalf en een cheque voor kalfsvlees. Daarnaast heeft Culinaire Saisonnier een reportage aangeboden in haar vakblad. Arjan wist de jury te overtuigen door de presentatie, de mooie cuisson en smaakcombinatie van kalfsnieren en kalfslonghaas.

Gedeelde tweede plek

Op een gedeelde tweede plek eindigden Kelvin Rogers, chef bij Restaurant la Rive in Amsterdam, Jesper van der Velde, chef bij restaurant Katseveer in Wilhelminadorp en Rick Kleijwegt, chef bij SMAAK & MEER in Maassluis. Zij ontvingen het boek KALF.

Jury

De jury bestond uit voorzitter Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen, Norbert Koreman van Culinaire Saisonnier, Hans Snijders van Chateau Neercanne, Juan Manuelle Barrientos van El Cielo uit Colombia en Huub Oudshoorn, chefkok namens VanDrie Group.

Wedstrijd

De wedstrijd, die jaarlijks door VanDrie Group wordt georganiseerd, vond 12 oktober 2016 plaats tijdens het exclusieve vakevenement voor de gastronomie Folie Culinaire in MECC Maastricht.

  •  

Altijd op de hoogte blijven?