Beckers ontwikkelt stoomkroketten

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

UTRECHT - Beckers heeft snacks ontwikkeld die kunnen worden gebakken zonder frituurvet. De snacks zijn speciaal bedoeld voor de HiFri, een machine die 'frituurt' met stoom en hete lucht.

UTRECHT - Beckers heeft snacks ontwikkeld die kunnen worden gebakken zonder frituurvet, maar even knapperig blijven. De snacks zijn speciaal bedoeld voor de HiFri, een machine die ‘frituurt’ met stoom en hete lucht.


Voorlopig zijn de snacks nog niet beschikbaar voor consumenten in de supermarkt, maar worden ze alleen uitgeleverd aan restaurants, snackbars en cateringbedrijven die werken met de HiFri.

Stoom

Het proces van de HiFri is te vergelijken met de traditionele frituur. Tijdens het frituurproces zorgt het vet voor de warmte-overdracht. Bij de HiFri gebeurt dit door een combinatie van hete lucht en stoom.

Vet

Hierdoor nemen de snacks geen extra vet op. Bij normaal frituren absorberen snacks tien procent vet. Frituren met HiFri zorgt daarom voor een aanzienlijke reductie van het vet ten opzichte van gewoon frituren.

Innovatieprograma

De ontwikkeling van de Beckers-snacks is een onderdeel van het innovatieprogramma Beckers Food Solutions. Hiermee is de snackfabrikant nauw betrokken bij het ontwikkelingsproces van HiFri.

Gezonder

De speciale ‘HiFri-ready’-snacks, zoals kroketten, frikandellen en kipspiezen, maken niet alleen gebruik van de technologie van de HiFri, maar hebben ook een gezondere samenstelling, zoals minder zout en minder vet.

Bekijk hier een filmpje over de HiFri


Lees ook:

Niet worstmachine maar HiFri wint Award (8 oktober 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over verantwoord snacken

Altijd op de hoogte blijven?