Bitterbal van Wagyu-vlees op de markt

13 augustus 2012 Edwin Rensen

PURMEREND – Boerderij DeDrieMorgen brengt een bitterbal van Wagyu-vlees op de Nederlandse markt.

PURMEREND – Boerderij DeDrieMorgen brengt een bitterbal van Wagyu-vlees op de Nederlandse markt.

De bitterballen worden gemaakt van het exclusieve Wagyu-vlees dat afkomstig is van de kudde zwarte Wagyu-koeien van DeDrieMorgen. Naast bitterballen worden er ook kroketten van Wagyu op de markt gebracht. Gerben Vermaning van DeDrieMorgen is verantwoordelijk voor de verkoop van het Wagyu-vlees dat afkomstig is van de boerderij uit Noord-Holland. ‘Het unieke aan onze koeien is dat ze 100% raszuiver zijn’ aldus Gerben.

Horeca

Vermaning wil graag een zo uitgebreid mogelijk assortiment producten van Wagyu bieden voor de Nederlandse en Belgische horeca. Ook uit Engeland is er al interesse getoond voor de bitterballen van Wagyu. Binnenkort volgen er nog meer nieuwe producten van dit exclusieve runderras.

Wagyu betekent rundvlees. 'Wa' is levend rund en 'gyu' vlees. Wagyu is bekend omdat het een hoge marmering heeft. De smaak van het vlees draagt het predikaat puur en verfijnd. De raszuivere zwarte Wagyu-koeien grazen vrij op de veenweidegrond in het natuurgebied Wormer- en Jisperveld bij Purmerend.

Lees ook:
Wagyu-rund met uitsterven bedreigd (27 mei 2010)
Wagyu-vlees zoekt weg naar retail (30 september 2009)
Nice to Meat wil betere bescherming Wagyu (5 februari 2009)
Asda wil Wagyu betaalbaar maken (11 februari 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over Wagyu

 

Altijd op de hoogte blijven?