LICHTENVOORDE - Scharrelvlees-specialist Bon Vivant uit Lichtenvoorde wil vanaf november alleen nog scharrelvarkensvlees met extra omega 3- en 6-vetzuren verkopen.
LICHTENVOORDE - Scharrelvleesleverancier Bon Vivant uit Lichtenvoorde wil vanaf november alleen nog scharrelvarkensvlees met extra omega 3- en 6-vetzuren verkopen.
De organisatie wil op die manier extra waarde aan het vlees toevoegen. Door het toevoegen van extra lijnzaad aan het voer kan het aandeel omega 3 en 6 vetzuren in het vlees worden verhoogd.
Concept
Bon Vivant heeft al een concept opgesteld voor de productie van het scharrelvlees met toegevoegde waarde. HAS Den Bosch gaat dat verder uitwerken.
Vitomega
Daarbij wordt nadrukkelijk gekeken naar Vitomega, een concept van Erwin van de Pasch en Joop Nohlmans uit Milheeze, gericht op productie van varkensvlees met extra essentiële vetten EPA en DHA.
Vitomega past echter visolie toe om dat te bereiken en dat willen de scharrelslagers die bij Bon Vivant vlees betrekken, niet.
Lees ook:
'Gezond' Limburgs varkensvlees na zomer in schap (23 april 2008)
Varkenshouders introduceren Omega 3-vlees (29 januari 2007)
Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over omega vetzuren