De koeien gaan weer naar buiten

21 maart 2022 Redactie Vleesmagazine
Foto: Rodney Kersten/Friesland Campina

Elk jaar viert Campina de eerste lentedag met het moment dat de koeien weer naar buiten gaan. 18 maart kreeg Olympisch turnkampioen Epke Zonderland de eer om de staldeuren van melkveehouder Coen Wantenaar in Soest te openen. De koeien gingen weer naar buiten en maakten euforische sprongen in het weiland.

Het openen van de staldeuren om de koeien voor de eerste keer na de winter de wei in te laten gaan, is ieder jaar een bijzonder moment. Melkveehouder Coen Wantenaar: "Mijn gezin en ik kijken uit naar de eerste lentedag - voor ons de dag waarop het boerenseizoen weer van start gaat. Het is zowel voor ons als de koeien een mooi moment."

Start van de lente

Turnkampioen Epke Zonderland ging met het openen van de staldeuren terug naar zijn roots. Zonderland: "De boerderij is voor mij bekend terrein, mijn opa en overgrootvader hielden ook koeien. Het is voor mij elk jaar weer een speciaal moment als de koeien naar buiten gaan; het brengt mooie herinneringen van vroeger naar boven en het geeft echt het gevoel dat de lente weer is begonnen."

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Ook kinderen van de Ludgerusschool in Soest waren aanwezig op de boerderij. Zij voerden voor Epke een ingestudeerde koeiendans op.

Campina Open Boerderijdagen

Op vrijdag 27 mei en maandag 6 juni 2022 openen meer dan zestig boerenfamilies in heel Nederland hun staldeuren voor publiek tijdens de 15e editie van de Campina Open Boerderijdagen, zodat iedereen een kijkje achter de schermen van de boerderij kan nemen.

Campina Eerste Lentedag 2022 from Cambition Live on Vimeo.

Altijd op de hoogte blijven?