Finalisten 'Lekkerste Bal Gehakt' bekend

1 oktober 2019

De keuring van de Lekkerste Bal Gehakt 2019 zit erop en het is de jury gelukt om een winnaar van 2019 aan te wijzen. Maar liefst 73 slagers hebben meegedaan aan onze vakwedstrijd. De jury, bestaande uit de branche erkende meesterslager Dennis van Dun, de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2018 Marco van Strien en Pepijn Putman van de gelijknamige slagerij en tevens keurmeester Stichting Expertisecentrum Slagersambacht, had de moeilijke taak om te bepalen wie de meest smaakvolle bal met een ambachtelijk karakter heeft. 

Tijdens de keuring zijn de producten met zorg gekeurd op onder andere smaak, geur, samenstelling en bewerking. Er is zowel koud als warm gekeurd. Ondanks de verschillende samenstellingen van de ballen, zowel in structuur als in smaak, is het de jury gelukt om de 10 finalisten te selecteren. Volgens de jury is de perfecte bal rond, mooi gebruind met een goede bite en een zuivere vleessmaak.

De Top 10 (in willekeurige volgorde):

  • Slagerij Beerens, Eindhoven
  • Keurslagerij De Kwant, Hank
  • Valk Versmarkt, Voorschoten
  • Keurslagerij M. van de Weg, Genemuiden
  • Keurslager Jongmans, Klundert
  • Vleeschmeester Beerens, Liempde
  • Maarnse Slagerij, Maarn
  • Keurslagerij van Hest, Goirle
  • Keurslager Koen van Vugt, Drunen
  • Keurslagerij JK van Hoof, Udenhout

Altijd op de hoogte blijven?