Flandrex neemt twee slachterijen onder de vleugels

13 augustus 2012 redactie

Pluimveeslachterijen bundelen krachtenOMMEL - De pluimveeslachterijen Flandrex België en Nederland, Spoormans en de pluimveeverwerker Veenhuizen gaan samenwerken.

Hoewel de bedrijven niets kwijt willen over de op handen zijnde fusie, melden 'betrouwbare bronnen' dat de samenwerking definitief doorgaat. Dat meldt het Agrarisch Dagblad.

De samenwerking tussen Flandrex, Spoormans en Veenhuizen is nodig om hun marktpositie te versterken. Door de import van goedkoop diepgevroren pluimveevlees uit Brazilië en Thailand staat de afzet van pluimveevlees uit Europa onder druk.

Flandrex heeft slachterijen in het Belgische Moeskroen en het Nederlandse Ommel (gemeente Asten). Spoormans heeft een pluimveeslachterij in Temse in België (Van Hoey).

Deze slachterijen hebben alledrie een capaciteit van 450.000 tot 500.000 slachtingen per week. Veenhuizen heeft vestigingen in Nijkerk en Staphorst voor de verwerking van pluimveevlees.

Het nieuwe samenwerkingsverband wordt met bijna 1,5 miljoen slachtingen nog niet zo groot als de combinatie van Plukon Royale en Pingo Poultry, het grootste pluimveevleesconcern van Nederland. Dat slacht zo'n 2,7 miljoen vleeskuikens per week.

(Bron: Agrarisch Dagblad)

Lees ook:
Kip komt steeds vaker van ver

Altijd op de hoogte blijven?