FNV eist tiptop sociaal plan Zwanenberg

13 augustus 2012 redactie

OSS – De FNV wil een keihard dichtgespijkerd sociaal plan voor de werknemers van Zwanenberg in Oss. Dat zegt vakbondsbestuurder Jack Couwenberg. Zwanenberg sluit de fabriek eind 2007.

Geen van de ruim 100 werknemers zal naar verwachting gebruikmaken van het aanbod om te verkassen naar een van de andere Zwanenberg-vestigingen. Almelo, Borculo, Raalte en Borne zijn te ver om heen en weer te reizen.

Bovendien zijn veel werknemers al eerder verkast van vleesbedrijf naar vleesbedrijf. 'Van Boekos in Boekel verkast naar Homburg in Cuijk, daar afgeserveerd en vervolgens terechtgekomen bij Zwanenberg in Oss', aldus Couwenberg.

Het sociaal plan dat hij op tafel wil hebben, moet erin voorzien dat mensen die geen ander werk kunnen vinden, in aanmerking komen voor een behoorlijke ontslagvergoeding. 'Zwanenberg wil wel meehelpen om mensen elders aan de slag te laten gaan, maar niet iedereen kan dat nog. Je hebt hier wel veel te maken met veertigers en vijftigers die niet meer zo gemakkelijk bemiddelbaar zijn.' Voor hen wil de FNV een goede financiële regeling.

Volgende week dinsdag zit de vakbond om tafel met Zwanenberg.

Lees ook:
Zwanenberg sluit fabriek (9 oktober 2006)

Altijd op de hoogte blijven?