FNV wil opheldering van Stegeman

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

DEVENTER – De FNV wil van vleeswarenfabriek Stegeman in Deventer totale opheldering over de op handen zijnde ontslagronde.

DEVENTER – De FNV wil van vleeswarenfabriek Stegeman in Deventer totale opheldering over de op handen zijnde ontslagronde.


Deze week praat de vakbond opnieuw met Stegeman over het voornemen tachtig tot negentig banen te schrappen in de Deventer en Wijhese fabrieken. Bestuurder Wilma Daams wil dat de directie ‘klare wijn schenkt’.

Outsourcen

Volgens haar speelt er, los van de aangekondigde reorganisatie meer. Zo zou er onderzoek gaande zijn naar de mogelijkheid arbeid te 'outsourcen'. Dit zou kunnen betekenen dat ofwel werk dan wel personeel wordt uitbesteed. ‘En dat staat los van die aantallen die vorige maand zijn genoemd’, aldus Daams.

Totaalplaatje

Het outsourcen van personeel kan consequenties hebben. Bijvoorbeeld voor zoiets als pensioen of de CAO waaronder iemand in de nieuwe situatie valt. Wij willen van de directie gewoon het totaalplaatje, óók voor de langere termijn’, stelt Daams in dagblad De Stentor.


Ze hoort ook zorgen over de vestiging in Sint Michielsgestel. Ook daar zou personeel bang zijn dat de fabriek gaat sluiten. Eerder stelde Stegeman dat Sint Michielsgestel buiten schot zou blijven.

Stegeman reorganiseert en reorganiseert. Wie is verantwoordelijk voor de verliezen? Werknemers of directie? Stem ook mee met onze stelling: 'De directie kan maar beter opstappen na zoveel reorganisaties'.

Lees ook:

Reorganisatie Stegeman 'legitiem' (26 oktober 2007)

Ontslagen bij Stegeman Deventer en Wijhe (23 oktober 2007)

Europa goed voor Smithfield (23 augustus 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Stegeman

Alle berichten over ontslagen

Altijd op de hoogte blijven?