'Geen wrok tegen Unilever

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

NIJKERKERVEEN - Twintig mede-eigenaren telt verpakkingsbedrijf Suppack, vrijwel allen afkomstig van de in oktober gesloten Knorr-fabriek in Loosdrecht. 'Ik heb geen wrok tegen Unilever', zegt algemeen directeur Gaby van de Waal.

NIJKERKERVEEN - Twintig mede-eigenaren telt verpakkingsbedrijf Suppack, vrijwel allen afkomstig van de in oktober gesloten Knorr-fabriek in Loosdrecht. 'Ik heb geen wrok tegen Unilever', zegt algemeen directeur Gaby van de Waal.

In Meat & Meal van 5 juni staat een reportage over Suppack, opgericht door mensen met een 'minder makkelijke arbeidspositie', als ouderen en medewerkers met een WAO-achtergrond.

Vervelend

'Het is vervelend dat Unilever goed draaiende fabrieken heeft dichtgegooid, maar aan de andere kant heeft het bedrijf Suppack mede mogelijk gemaakt', stelt Van de Waal, die bij de Loosdrechtse Unilever-vestiging afdelingsleider verpakken én voorzitter van de ondernemingsraad was.

Lonen

Unilever heeft machines, kasten bureaus en zelfs bedrijfskleding beschikbaar gesteld aan het nieuwe verpakkingsbedrijf. Tot april werden ook de lonen nog betaald door Unilever via een regeling om moeilijker te herplaatsen werknemers aan het werk te krijgen.

De medewerkers/aandeelhouders zijn bijzonder goed gemotiveerd, stelt Van de Waal, ook al hebben ze dertig procent van hun salaris moeten inleveren. De resultaten van het eerste halfjaar zijn beter dan begroot.

Lees de volledige reportage over Suppack in Meat & Meal (5 juni 2009)


Lees ook:

Tussendoortje: Suppack warm nest of wespennest? (evmi.nl)

Altijd op de hoogte blijven?