Gildeslager De Waard viert 125-jarig bestaan

Slagerij de Waard

Begin mei vierde gildeslager De Waard zijn 125-jarig bestaan. In 1894 begon de overgrootvader van de huidige eigenaar, Bram de Waard, zijn slagerij in Yerseke. Al vier generaties wordt het bedrijf van vader op zoon doorgegeven.

Overgrootvader De Waard startte zijn slagerij in de hoogtijdagen van Yerseke, tijdens de bloei van de oester-en mosselhandel in het dorp. In de afgelopen 125 jaar verdwenen er veel lokale winkeliers uit het dorp. Slagerij De Waard is echter nog steeds een vaste waarde in het straatbeeld. Slager Bram wil  graag bescheiden blijven en noemt het jubileum geen ‘succes’. Hij benadrukt vooral de continuïteit in zijn winkel. Nog steeds staat ambachtelijkheid hoog in het vaandel. Bram: “Nog steeds slacht ik elke week een rund en een aantal varkens. Op die manier houd ik altijd controle over de kwaliteit van het vlees.” Vervolgens maakt hij hier zelf worsten en vleeswaren van. Bijna alle producten die hij verkoopt, maakt hij zelf.  Hij is dan ook trots lid van het Worstmakersgilde.

Bram prijst zich gelukkig met een trouwe kring van vaste klanten, die de kwaliteit van zijn producten kunnen waarderen: “We hebben het jubileum gevierd met een receptie, waar we onze klanten voor hebben uitgenodigd. Ook hebben we de afgelopen weken prijstrekkingen georganiseerd, waarbij we aan de hand van kassabonnen mooie producten, zoals rollades, hebben verloot.”

Het jubileum betekent niet dat De Waard op de lauweren gaat rusten: om te blijven moderniseren zijn er plannen om een zelfstandig slachthuis te bouwen.

Dossiers

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Slagerij Graumans bestaat 100 jaar

Slagerij Graumans bestaat 100 jaar

Slagerij Graumans uit Zundert bestaat 100 jaar. Daarom bracht burgemeester Leny Poppe-de Looff een bezoekje aan het familiebedrijf om de slager en zijn familie te feliciteren met dit bijzondere jubileum. Ter gelegenheid van deze mijlpijl viert de slagerij vier weken lang feest met jubileumacties voor de klanten. Slagerij Graumans De geschiedenis van Slagerij...

Inschrijving Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2019

Inschrijving Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2019

De inschrijving voor het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2019 is geopend. Tot 4 september kunnen ambachtelijke bakkers en slagers kunnen zich inschrijven voor de 23e editie van deze zoektocht van Omroep Brabant. Thuisbakkers en leerlingen van de Brabantse vakscholen kunnen zich tot en met 18 januari inschrijven. Op 27 maart vindt de prijsuitreiking...

De Laet & Van Haver bouwen ‘Butcher’s Craft’

De Laet & Van Haver bouwen ‘Butcher’s Craft’

De Belgische groothandel De Laet & Van Haver breidt uit met Butcher's Craft. In deze nieuwe fabriek in Aartselaer brengt de internationaal bekende vleesfabrikant het hele productieproces bij elkaar. Hier worden voortaan de karkassen uitgebeend, het vlees gezouten of gerookt. Voorheen gebeurde dit in zowel de originele beenhouwerij in Hove als in...