Gildeslager De Waard viert 125-jarig bestaan

Slagerij de Waard

Begin mei vierde gildeslager De Waard zijn 125-jarig bestaan. In 1894 begon de overgrootvader van de huidige eigenaar, Bram de Waard, zijn slagerij in Yerseke. Al vier generaties wordt het bedrijf van vader op zoon doorgegeven.

Overgrootvader De Waard startte zijn slagerij in de hoogtijdagen van Yerseke, tijdens de bloei van de oester-en mosselhandel in het dorp. In de afgelopen 125 jaar verdwenen er veel lokale winkeliers uit het dorp. Slagerij De Waard is echter nog steeds een vaste waarde in het straatbeeld. Slager Bram wil  graag bescheiden blijven en noemt het jubileum geen ‘succes’. Hij benadrukt vooral de continuïteit in zijn winkel. Nog steeds staat ambachtelijkheid hoog in het vaandel. Bram: “Nog steeds slacht ik elke week een rund en een aantal varkens. Op die manier houd ik altijd controle over de kwaliteit van het vlees.” Vervolgens maakt hij hier zelf worsten en vleeswaren van. Bijna alle producten die hij verkoopt, maakt hij zelf.  Hij is dan ook trots lid van het Worstmakersgilde.

Bram prijst zich gelukkig met een trouwe kring van vaste klanten, die de kwaliteit van zijn producten kunnen waarderen: “We hebben het jubileum gevierd met een receptie, waar we onze klanten voor hebben uitgenodigd. Ook hebben we de afgelopen weken prijstrekkingen georganiseerd, waarbij we aan de hand van kassabonnen mooie producten, zoals rollades, hebben verloot.”

Het jubileum betekent niet dat De Waard op de lauweren gaat rusten: om te blijven moderniseren zijn er plannen om een zelfstandig slachthuis te bouwen.

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Nieuwe winkelformule Traiteurslager

Nieuwe winkelformule Traiteurslager

Bens Verspromotie introduceert een nieuwe winkelformule voor slagers, Traiteurslager. De formule geeft ondersteuning bij promotie, presentatie en receptvariatie.

Gulden-actie van Friese slager krijgt toch een goed einde

Gulden-actie van Friese slager krijgt toch een goed einde

Het was de afgelopen weken overal in het nieuws, de gulden-actie van de Friese slager Johannes Hoekstra. Vanwege het 25-jarig jubileum konden klanten weer even met gulden betalen. Maar vervolgens kwam de slager erachter dat hij al die guldens niet kon omwisselen en bleef hij achter met een strop van 7000 gulden. Gelukkig bracht een klant de oplossing....

Jubileumactie laat Friese slager achter met 7000 onbruikbare guldens

Jubileumactie laat Friese slager achter met 7000 onbruikbare guldens

Afgelopen weekend konden de klanten van de Kwaliteitsslagerij De Schrans in Leeuwarden weer even betalen met de gulden. De jubileumactie kreeg een bittere nasmaak omdat de slager de biljetten niet kan omwisselen bij DNB.