Holenmens-dieet in opmars

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

NEW YORK – In New York is het holenmens-dieet bezig aan een opmars. Steeds meer New Yorkers doen er aan mee. In het eetpatroon worden alleen (grote hoeveelheden) rauw vlees, groenten, fruit, eieren, vis, noten, kruiden en honing gegeten.

NEW YORK – In New York is het holenmens-dieet bezig aan een opmars. Steeds meer New Yorkers doen er aan mee. In het eetpatroon worden alleen (grote hoeveelheden) rauw vlees, groenten, fruit, eieren, vis, noten, kruiden en honing gegeten.

Hiermee krijgen deelnemers aan het nieuwe eetpatroon alleen eiwitten, vetten en koolhydraten binnen die in de natuur aanwezig zijn. Meelproducten zijn taboe en drank beperkt zich tot water en kruidenthee.

Ook niet alle groenten zijn toegestaan. Aubergines bijvoorbeeld mogen weer niet, omdat deze groente een product van de moderne tijd zou zijn.

Euforie
De aanhangers van het oertijd-dieet, die voor het eten moeten lopen en oefeningen moeten doen, eten onregelmatig en vasten ook op gezette tijden. Dit om de euforie te voelen die oermensen hadden als zij een goede jacht hadden gehad.

Ook geven de die-hards onder de nieuwe 'holenmensen' regelmatig bloed. De achterliggende gedachte hierachter is dat jagers in de oertijd waarschijnlijk vaak zelf gewond raakten en bloed verloren.
 

Lees ook:
Vlees oorzaak voor langer leven mens (17 december 2009)
Fries eet alleen nog maar vlees en vis (13 augustus 2008)
'Rauw vlees eten is juist gezond' (14 mei 2009)
Mens moet terug naar oervoeding (20 december 2005)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over de oertijd

Altijd op de hoogte blijven?