Joris Bijdendijk op nummer 1 in FavorFlav Food Top 100

Flavor Flav

Joris Bijdendijk staat op de eerste plaats van FavorFlav Food Top 100. Hij is de chef-kok van het RIJKS® en bereider van 'onbekende' producten zoals paardenvlees en geitenbok. Topnoteringen zijn er ook voor Yvette van Boven, Janny van der Heijden, Kipster Farm, Miljuschka Witzenhausen en Alain Caron.

FavorFlav Food Top 100

Hoofdredacteur van FavorFlav Marcus Polman en Ruben Nicolai namen de presentatie op zich. Onder de honderd genomineerden behoorden onder meer spraakmakende nieuwe concepten zoals ‘The Avocado Show’ en de ‘Vegan Junk Food Bar’ en opkomende of juist gevestigde chefs als Yvette van Boven, Alain Caron, Peter Lute (ARC, de Kruitfabriek) en Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer (Breda, Guts & Glory). 

Polman: "De lijst is een eerbetoon aan iedereen die dit jaar een bijdrage heeft geleverd aan het verrijken van de eetcultuur in Nederland. De kwaliteit en het aanbod van eten in Nederland wordt elk jaar beter. Dat zie je terug in de diversiteit van namen op de lijst. Van vernieuwende horecaconcepten tot inspirerende chefs als Joris Bijdendijk die De Keuken van Lage Landen opnieuw wil uitvinden. Wat verder opvalt, is de populariteit van veganistisch eten en opvallend genoeg ook de groeiende aandacht voor het ‘betere vlees’, met name duurzaam vlees'.

Daarnaast heeft Marcus zijn eigen ‘vijf smaakmakers’; concepten en chef-koks die disruptief en tekenend zijn voor de foodtrends van dit en volgend jaar. Denk hierbij aan het Wagyu-koeienhuis van familie Vlaar, Kipster Farm, Joris Bijdendijk, De Lekkere Man en de Vegan Junk Food Bar.

FavorFlav

De FavorFlav Food Top 100 lijst wordt jaarlijks samengesteld door de redactie en de lezers van FavorFlav.com. De lijst bestaat uit bekende en minder bekende professionals op het gebied van eten en drinken die in 2017 een aantoonbare bijdrage hebben geleverd aan het promoten en verrijken van de eetcultuur en eetbewustzijn in Nederland. Dit resulteert in een bonte mix van chefs, foodproducenten, food ondernemers, restaurateurs, merkenbouwers en food start-ups. De lijst heeft als belangrijkste criterium: wat heeft deze persoon bijgedragen aan lekker en goed eten in Nederland.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Trends in food

Trends in food

De consument gaat meer vegetarisch eten en laat vlees links liggen. Ik denk dat mensen zeker minder vlees eten maar wel steeds meer voor kwaliteit gaan. En voor andere vleesdelen en vleessoorten, dus meer wild en gevogelte. Kip groeit al jaren en zeker ook de andere rassen dan alleen de platte NL-kip. Mensen waarderen een mooi stukje vlees, met zorg...

Alain Caron bij uitreiking Gouden Slagersring

Alain Caron bij uitreiking Gouden Slagersring

De Franse Chefkok Alain Caron, bekend van onder andere het televisieprogramma BinnensteBuiten is aanwezig bij de uitreiking van de Gouden Slagersring op 11 april. Caron geeft deze avond een interactieve lezing. De Gouden Slagersring wordt al sinds 1953 uitgereikt aan de slager die het meest vernieuwende product bedenkt. Slagers kunnen zich tot 7 maart...

Crowdbutching.com lanceert koopeengeit.nl

Crowdbutching.com lanceert koopeengeit.nl

Koopeengeit.nl is de nieuwe website van Crowdbutching.com. Dit is een online platform voor de verkoop van eerlijk en traceerbaar vlees. Het bedrijf lanceerde eerder koopeenkoe.nl, koopeenkip.nl en koopeenvarken.nl. Crowdbutching.com lanceert de site samen met Michelin chef Joris Bijdendijk op vrijdag 23 juni. Crowdbutching.com Bij Crowdbutching.com...