Label Rouge nodigt pers uit in Frankrijk

IMG_7510

Label Rouge, het Franse merk premium kip (maar ook vlees, vis, eieren en groente) heeft vertegenwoordigers van de Nederlandse pers uitgenodigd om drie dagen in Frankrijk langs kippenboerderijen, slagers en chefs te gaan die met dit kippenvlees werken. Vleesplus is één van de genodigden.

Op woensdag 19 september werd Lyon aangedaan, gastronomische hoofdstad van Frankrijk. Hier staan Les Halles de Lyon Paul Bocuse. Topchefs uit Lyon doen hier hun boodschappen.

Pierre Basset en MOF Didier Massot vertelden het verhaal van Label Rouge kip, die bij hen in de vitrine ligt.

Dossiers

Reactie toevoegen

 
Lees ook
De runderen van Label Rouge

De runderen van Label Rouge

De Franse veehouder Didier Auclair houdt in Buxière-les-Mines in de Auvergne runderen en schapen. Het vlees draagt het keurmerk Label Rouge, waarvoor strenge regels gelden ten aanzien van dierenwelzijn. Het boerenbedrijf van Didier Auclair beslaat bijna honderd hectare land, waarvan twaalf hectare voor verbouw van de granen. Dat dient mede...

De kip van Label Rouge

De kip van Label Rouge

Het Franse keurmerk Label Rouge staat voor topkwaliteit landbouwproducten zoals kip, rund, lam en zelfs vis. Smaak, dierenwelzijn en traceerbaarheid zijn speerpunten van dit label. In Nederland is vooral – zij het beperkt – kip verkrijgbaar.  Een van de criteria van Label Rouge is het buitenleven. De kippen leven in stallen van...

Dit zijn de schoonste pluimveeslachterijen van Nederland

Dit zijn de schoonste pluimveeslachterijen van Nederland

De grote pluimveeslachthuizen in ons land houden zich over het algemeen goed aan de regels voor dierenwelzijn en voedselveiligheid. Dat blijkt uit de naleefmonitor van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) over de eerste helft van 2018. Door Cécile Janssen - Foodlog Sinds enkele jaren brengt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit...