Label Rouge nodigt pers uit in Frankrijk

IMG_7510

Label Rouge, het Franse merk premium kip (maar ook vlees, vis, eieren en groente) heeft vertegenwoordigers van de Nederlandse pers uitgenodigd om drie dagen in Frankrijk langs kippenboerderijen, slagers en chefs te gaan die met dit kippenvlees werken. Vleesplus is één van de genodigden.

Op woensdag 19 september werd Lyon aangedaan, gastronomische hoofdstad van Frankrijk. Hier staan Les Halles de Lyon Paul Bocuse. Topchefs uit Lyon doen hier hun boodschappen.

Pierre Basset en MOF Didier Massot vertelden het verhaal van Label Rouge kip, die bij hen in de vitrine ligt.

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Vlaams onderzoek naar mobiel slachten

Vlaams onderzoek naar mobiel slachten

BioForum Vlaanderen onderzocht de afgelopen maanden de mogelijkheden van een mobiele slachteenheid voor in Vlaanderen. Voor rundvee en varkens lijkt dit niet haalbaar, maar voor de pluimvee zien de onderzoekers mogelijkheden.

Europese pluimveevleessector bezorgd over handelsakkoord Mercosur

Europese pluimveevleessector bezorgd over handelsakkoord Mercosur

De Europese organisatie voor de pluimveevleesindustrie AVEC maakt zich ernstige zorgen over het handelsakkoord tussen de Europese Unie en de Mercosur-landen. Dit akkoord zou een verdubbeling van de hoeveelheid pluimveevlees uit Zuid-Amerika op de Europese markt betekenen.  Mercosur is de douane-unie tussen Brazilië, Argentinië,...

Boucherie Rosalyce: Slagers met stropdas

Boucherie Rosalyce: Slagers met stropdas

In Frankrijk gaan gastronomie, delicatessen en traiteur hand in hand. Slagerij Rosalyce, in Charmeil vlakbij Vichy, is een walhalla voor de fijnproever. De winkel verkoopt tal van kwalitatief hoogwaardige en luxe producten. Daarbij hoort geen slager in een witte jas, maar een keurig overhemd met stropdas. Eigenaar Stéphane Theriaud vertelt over zijn...