Maaltijden scoren hoog voor Jaarprijs Voedingscentrum

13 augustus 2012 Tom van der Meer

DEN HAAG - Queens Ocean wokgerechten, Excellent maaltijdsalades en Groentehof wokgerechten zijn genomineerd voor de Jaarprijs van het Voedingscentrum. Een aanmoediging is er voor Bob de Bouwer vleeswaren van Zwanenberg.

DEN HAAG - Queens Ocean wokgerechten, Excellent maaltijdsalades en Groentehof wokgerechten zijn genomineerd voor de Jaarprijs van het Voedingscentrum. Een aanmoediging is er voor Bob de Bouwer vleeswaren van Zwanenberg


Het Voedingscentrum reikt de prijs jaarlijks uit aan een nieuw product of initiatief dat bijdraagt aan een gezonder eetpatroon van Nederlanders. 52 voedingsfabrikanten hebben een product of campagne ingezonden.


Verantwoord

Queens Ocean wokgerechten van Queens Products is genomineerd omdat het verantwoorde maaltijden zijn die door het gevarieerde aanbod aan vissoorten de visconsumptie stimuleren.


De range Excellent Maaltijdsalades van Albert Heijn zijn volgens de jury, smakelijke kant-en-klaarmaaltijdsalades die het makkelijk maken om voldoende groenten te eten.


De productrange Wolkmaaltijden van Groentehof is uitgekozen omdat ze snel en makkelijk te bereiden zijn en voldoende groente en weinig vet bevatten.


Andere genomineerden zijn fruit en ijs van Van der Poel desserts en Fresh Tapas (groente-fruit) van de Greenery.


Bob de Bouwer

Een aanmoediging werd toegekend aan de range Bob de Bouwer van Zwanenberg Food Group. De jury noemt het lovenswaardig dat het vleesconcern binnen het segment vleeswaren, waar veel gezondheidswinst te behalen is, een productserie speciaal gericht op kinderen heeft ontwikkeld.


De jury daagt de producent nu uit om de hele serie voedingskundig te optimaliseren en de producten ook voor volwassenen te maken.


Dit jaar wordt de elfde jaarprijs uitgereikt op 29 november, in de Glazen Zaal in Den Haag. Winnaar van de Jaarprijs 2006 was Fridéale van Aviko (minder vette frites).


Lees ook:

Geenstijl: 'Figuurworst erger dan homohaat' (16 augustus 2007)


Vleessector doet te weinig voor gezondheid (24 mei 2007)


Megafit vleeswaren in top 5 Jaarprijs Voedingscentrum (15 november 2007)


Voedingscentrum start Vetcampagne (16 augustus 2006)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Voedingscentrum

Alle berichten over vlees en gezond

Altijd op de hoogte blijven?