Marina Starmans-Gelijns, burgemeester van Dongen opende op 20 november 2019 het nieuwe productiecentrum van Marel, gelegen op het bedrijventerrein Tichelrijt II in Dongen. Dit gebeurde in aanwezigheid van een grote Marel delegatie, onder wie CEO Árni Oddur Thórdarson.

In Dongen vindt al zestig jaar lang de productie van machineonderdelen voor Marel Poultry, de pluimveetak van Marel, plaats. De eindproducten, hoogwaardige voedselverwerkende systemen, worden in samenwerking met de Marel-vestiging in Boxmeer samengesteld.

De oude locatie in Dongen voldeed niet meer aan de hedendaagse normen en daarom was een nieuw productiecentrum een logische stap. De nieuwbouw op het bedrijventerrein Tichelrijt II huisvest dezelfde activiteiten als voorheen. In het pand zitten veertig productie- en acht kantoorplekken in een setting die volledig up-to-date is. De medewerkers op deze locatie beschikken over de modernste en hoogwaardigste productiefaciliteiten die momenteel beschikbaar zijn. Marel gelooft dat deze nieuwe, inspirerende omgeving zal leiden tot veel innovatieve en succesvolle business. 

Folkert Bölger, EVP van Marel: “Als Marel willen wij onze medewerkers de beste omstandigheden bieden om in te werken. Voor onze productielocatie in Dongen betekent dit dat er nu een optimaal ingericht bedrijfspand staat dat aan de allerlaatste eisen voldoet. Wij vertrouwen erop dat onze mensen nu met nóg meer motivatie en plezier aan de slag gaan. En meer werkplezier leidt bijna vanzelfsprekend tot een betere productie.”

 

Altijd op de hoogte blijven?