Meer vraag naar paardenvlees

25 april 2013 Harrie Leijten

Het schandaal rond de diepvrieslasagne met paardenvlees in plaats van rundvlees, legt paardenslagerij Henk Wisker uit Haarlem geen windeieren.

Het ambachtelijke slagersbedrijf (sinds 1934) trekt gek genoeg veel meer klanten door de aandacht voor paardenvlees. 'Mensen ontdekken blijkbaar hoe gezond paardenvlees eigenlijk is', zegt de slager. Slager Peter Wisker, die het bedrijf van zijn vader overnam, ziet allemaal klanten in zijn zaak die daar voorheen niet kwamen. Ook op zijn website verdriedubbelde het aantal bezoekers. 'Met paardenvlees is niets mis. Dat kun je van sommig ander vlees niet zeggen. Geen paard wordt gefokt voor de slacht. Als ze blessures oplopen en niet meer te genezen zijn, zijn ze soms beschikbaar voor de slacht. En er zijn in Nederland natuurlijk enorm veel paarden.' De slager slacht drie à vier paarden per week.

Altijd op de hoogte blijven?