Nationaal kampioenen slagersvakwedstrijden uit één slagerij

5 oktober 2022 Redactie Vleesmagazine

Tweemaal in de prijzen vallen én kampioen worden bij de jeugd. Slager Bart Beulen uit Nederweert ging gisteren als de grote winnaar naar huis. Hoe hij tot deze prestatie is gekomen? “Gewoon goed je best doen.”

De Slavakto vakwedstrijd kent traditiegetrouw een algemeen kampioen jongeren en een algemeen kampioen ondernemer. Dit jaar komen beide kampioenen uit dezelfde slagerij. Leo Hermanns, eigenaar van de gelijknamige slagerij in Nederweert, is algemeen kampioen ondernemer. Slager Bart Beulen is algemeen kampioen bij slagers onder de 26 jaar. Ze kregen de prijs overhandigd uit handen van Jord Althuizen.

Slavakto algemeen kampioen ondernemer Leo Hermanns

Aan de vakwedstrijd deden in totaal 212 slagers uit heel Nederland mee. Tijdens de keuring die op vrijdag 30 september plaats vond bij SVO vakopleiding food in Houten, werden meer dan 1030 producten gekeurd. Van rauwe ham tot erwtensoep en rookworst. Deze producten zijn door een team van deskundigen uit de slagersbranche gekeurd. De deskundigen zijn slagers met een lange staat van dienst, branche erkende meesterslagers en – verkopers en keurmeesters namens het Expertisecentrum voor het Slagersambacht.

Slavakto pathé Bart Beulen De bekroonde Groene Peper Paté van Bart Beulen

 

Altijd op de hoogte blijven?