Onderzoeksraad voor Veiligheid neemt vleessector onder de loep

25 april 2013 Edwin Rensen RBM

Er komt een onderzoek naar de risico's in de vleessector. De Onderzoeksraad voor Veiligheid maakte donderdag bekend dat ze het onderzoek gaat starten.

Op verzoek van staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) gaat de raad de productie en verwerking van het vlees en de handel daarin doorlichten. De raad wil weten hoe de bedrijven omgaan met de risico's voor de voedselveiligheid. Ook de rol van de overheid wordt bekeken. Dijksma schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat zij graag zou zien dat de ‘publieke en private handhavings-, controle- en kwaliteitssystemen' worden doorgelicht.

De afgelopen maanden waren er verschillende incidenten in de vleessector. Zo werd in verschillende producten paardenvlees gevonden, terwijl er alleen rund in zou moeten zitten. Onlangs nog werd vijftig miljoen kilo vlees teruggeroepen door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, omdat de herkomst ervan onduidelijk was. Ook werd er besmette mais in veevoer gevonden. Het rapport van de Onderzoeksraad zou voor het einde van dit jaar klaar moeten zijn. (Bron: ANP)

Altijd op de hoogte blijven?