Online event Kip in Nederland

5 november 2020

In het kader van de campagne Kip in Nederland zou op 7 oktober een event plaatsvinden. Helaas kon dit vanwege de coronamaatregelen niet door gaan. Daarom komt de organisatie nu met een online event op 10 november. 

Kip in Nederland brengt de pluimveesector dichterbij. Het programma van het online event bestaat uit een aantal sprekers en een demonstraties. Tv-chef René  René Pluijm van Pluijms Eetbare Wereld is de dagvoorzitter en gaat in gesprek met de verschillende sprekers.

Een van die sprekers is pluimveehouder Erik van Veldhuisen. Op zijn bedrijf houdt hij vleeskuikens met 1 ster van het Beter Leven kenmerk. Hij gaat in op het belang van dierenwelzijn en de dilemma’s die hier soms bij komen kijken. Onderzoeker Ferry Leenstra van Wageningen University & Research vertelt over de relatie tussen pluimveehouderij en duurzaamheid. Wat is nu eigenlijk de impact van onze eiwitconsumptie op het milieu? En wat doet de sector eraan om deze impact te verminderen?

Daarnaast geeft Hans Jansen van Ruig Poeliers een demonstratie over het uitsnijden van een kip. En Guido Waterman geeft een kookdemonstratie. 

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Nepluvi. Dit evenement is onderdeel van een campagne die is gefinancieerd met steun van de Europese Unie.
 

Altijd op de hoogte blijven?