Op zoek naar de beste gehaktballenbakker

23 mei 2017

Op 27 mei is het zover. De Hollandse Pot enzo gaat in Nieuwegein op zoek naar de lekkerste bal gehakt in de regio. Er zijn twee categorieën: voor professionals en thuisbakkers. Een driekoppige regionaal wereldberoemde jury onderwerpt de gehaktballen aan een kritische test.

De Hollandse Pot enzo

Jacco van Elteren is de initiatiefnemer van de wedstrijd. Van Elteren is eigenaar van De Hollandse Pot enzo. Zoals de naam al zegt kookt en bezorgt de Hollandse Pot enzo Hollandse kost. De gehaktbal heeft een vaste plaats in zijn menu. Toen hij deze één keer van de kaart haalde werd hij meteen gebeld. Hij heeft gehaktballenspecialist Ria van den Brink als hoofd van de jury gevraagd. Deze 72-jarige bakt al sinds haar huwelijk gehaktballen. Zij weet precies wat er nodig is voor een goede bal.

De beste gehaktballenbakker

De deelnemers mogen de voorbereidingen voor de perfecte bal thuis treffen. Maar de gehaktbal moet ter plaatse worden afgemaakt en geserveerd. De winnaar krijgt een ondertekend brevet voor balbeheersing, een gehaktballenbokaal en een plekje op Jacco’s Hollandse menu.

Altijd op de hoogte blijven?